Šatka pre bábätka

Taka šatka na nosenie bábätka je výborná vec, aj naše prababky takto nosili svoje detičky aby ich mali pri sebe, lebo inač sa nedalo. Ale v dnešnej dobe sa nájdu aj taký,  ktorí to odsudzujú. Že vraj sa dieťa v tom trápi a týra. Čo je podľa mňa úplní nezmysel.

Keďže Alžbetka má veľa problémov a už od narodenia sme chodili po rôznych vyšetreniach, rehabilitáciách a podobne tak som sa rozhodla aj ja zjednodušiť si prenos a hlavne aj čakanie v čakárňach, aby ma neboleli ruky, preto sme si kúpili takúto šatku pre bábätka.

Niekedy som sa stretla s krásnym povzbudením, aké je to krásne nosiť takto dieťatko a hlavne, aký má výhľad na svet. Ale raz som mala aj nepríjemné stretnutie s človekom, ktorého reakciu nechápem. Bolo mi vtedy z toho tak zle, že som nemohla spať skoro týždeň.

Čakala som z Alžbetkou v čakárni na rehabilitáciu, kde bolo plno ľudí. Alžbetka sa začala mrviť,  lebo jej už začalo byť horúco a tak som jej najprv vybrala rúčky, aby som jej vyzliekla svetrík a vtom som počula nepríjemný hlas ako mi nadáva: “Konečne to decko vytiahla z tej plachty von, takto ho týra!” (Začala tam škaredo nadávať, že to sa nedá ani napísať.)

To už som vedela, že to patrilo mne, keďže každý sa na nás pozeral a krútil hlavou. Ja som na to nepovedala nič, onemela som a nechápala čo sa vlastne deje.   Keď ten človek odišiel, podišla ku mne jedná pani a milo mi povedala, že nech si z toho nič nerobím, veď je to krásne, keď je dieťa pri mame a kde inde by mu bolo lepšie ak nie pri mame.

Stretla som sa aj s takým názorom, keď jedna staršia pani povedala:  ” Takéto hlúposti už začali ľudia vymýšľať, prečo už nestačia kočiare?” Nepochopím veď práve tí starší by to mali chápať.

Nechcela som biť drzá, ale som si len pomyslela, že veď práve naopak, kočiare sú vymoženosť tejto doby a šatky tu boli po stáročia ako prvý prostriedok na nosenie detičiek. Ale je vidieť, že  každý si to vysvetľuje ináč.  Šatka nám pomáhala aj vtedy, keď Alžbetka bola chorá a chcela byť len pri mne, tak sme sa nosili a mala som tak volné ruky napr.na varenie.DSC00118.JPG


Parezka podporuje výzvy

Image 15

Vanesska sapotrebuje dostat do centra Liberta aby sa naucila sediet,..chodit..

Dobrý den .Som matka dievčatka ktore sa malo narodit ako zdrave,no nestalo sa tak .Prosim Vas potrebovali by sme finančnu pomoc aby sme sa mohli dostat do centra Liberta do Kosic.Tažko hypotonická Vanesska ma 14 mesiacov zatial si ešte neudrži ani hlavičku na 100%, nesedi a nechodi...ale snaží sa len nas brzdia jej zachvaty a operacie kt musime absolvovat.

Podporiť výzvu

Image 3

chcem bojovat s rakovinov aj napriek mojim tazkym prekazkam v zivote

Mam rakovinu miosarkom horsieho typu aj napriektomu chcem bojovat a preto vas vsetkych prosim o pomoc

Podporiť výzvu

Image 16

Prosba o pomoc pre Alžbetku na kupeľnu liečbu

Chceli by sme veľmi aby raz Alžbetka mohla povedať ” rúčka funguje.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu