Špeciálna cena ITAPA 2013 pre ĽudiaĽuďom.sk: „Projekt dostáva charitu na Slovensku na novú úroveň“

Bratislava (13. 11. 2013)  – Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk získal včera cenu ITAPA 2013 – Špeciálne uznanie v kategórii Nové služby na Galavečeri počas Medzinárodného kongresu ITAPA. “Projekt dostáva charitu na Slovensku na novú úroveň,” znelo hodnotenie na najväčšom podujatí zameranom na informatizáciu spoločnosti na Slovensku.

 

Porota ocenila portál ĽudiaĽuďom.sk za to, že sprehľadnil toky a robí z darcovstva individuálny vzťah medzi darcom a obdarovaným. Darcovia vedia presne, aké aktivity a akých ľudí podporujú, a môžu vyžadovať vyúčtovanie svojho daru od prijímateľa.

„Projekt je pozoruhodný využitím informačných technológií v oblasti charity. Vďaka nemu je pomoc individuálna a masová zároveň,“ vyzdvihli organizátori podujatia.

ITAPA tento rok výročné ceny udeľovala už po dvanástykrát. Súťaž je určená pre všetky inštitúcie verejnej správy, akademické inštitúcie, ako aj dodávateľov z oblasti IT, ktoré úspešne zrealizovali projekty modernizácie verejnej správy s využitím informačných a komunikačných technológií. Pri hodnotení sa kladie dôraz na praktickú pridanú hodnotu projektu – zjednodušenie vybavenia úradnej agendy, konkrétny prínos pre občana či podnikateľa, odstraňovanie byrokracie, zefektívnenie činnosti a pod.

ĽudiaĽuďom.sk umožňuje fyzickým i právnickým osobám jednoduchú registráciu výzvy, ktorou sa následne obracajú na internetovú populáciu so žiadosťou o podporu. Projekt nie je tematicky obmedzený. Návštevníci na ňom nájdu výzvy rodín v núdzi, žiadosti o príspevok na liečbu či na rehabilitáciu, ale aj projekty škôl, samospráv, talentovaných umelcov alebo aktivistov.

Projekt stavia na maximálnej otvorenosti a transparentnosti. Výzvu si môže uverejniť ktokoľvek, kto spĺňa pravidlá portálu. Následne by ju mala overiť nezávislá osoba – overovateľ portálu ĽudiaĽuďom.sk. Darcovia výzvy podporujú najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva alebo z platobnej karty. Každý dar sa okamžite zobrazí pod výzvou a celá transakcia je pod verejnou kontrolou.

Súčasťou darcovského portálu sú aj platformy na publikovanie blogov a vyhlasovanie benefičných elektronických aukcií. Vďaka tej prvej môžu príjemcovia, ale aj iní autori, upozorniť na ich výzvy. Benefičné e-aukcie zas pomáhajú napĺňať výzvy na portáli vďaka príspevkom od vydražiteľov. Tí s najvyššou ponukou majú možnosť získať na aukcie.ludialudom.sk zaujímavé predmety, služby či zážitky. Celý výťažok z každej e-aukcie ide v prospech vopred určenej výzvy na darcovskom portáli.

ĽudiaĽuďom.sk už získalo viacero ocenení, napríklad jedno z dvoch ocenení IT projekt roka na IT Gala 2012, cenu za Najlepší internetový projekt, ktorú organizuje slovenské Fórum donorov a české Fórum dárců a naposledy cenu Zrnko pomoci od občianskeho združenia Prístav nádeje v Banskej Bystrici. Jeden zo zakladateľov a podporovateľov projektu, správca národnej domény SK-NIC, a. s., sa stal slovenským víťazom European CSR Award v kategórii Partnerstvá malých a stredných firiem.

 

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu