SPOLU SVETOM: Deň plný zábavy a dobrých ľudí

DSC_1302

V sobotu, 30.apríla 2016, sme spolu so zahraničnými študentmi zapojenými do projektu Erazmus na bratislavskej Kuchajde spoločne cestovali po svete. Nie len deti z rodín, ktoré majú výzvu na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk, ale aj široká verejnosť mala príležitosť spoznať kultúru a zvyky z krajín, z ktorých študenti pochádzajú a zabaviť sa na bohatom programe.

Na bratislavskej Kuchajde sa v sobotu stretli Macedónci, Rumuni, Taliani, Španieli, Belgičania, Slovinci a dokonca aj Číňania. Nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. totiž v spolupráci s bratislavskou mestskou časťou Bratislava – Nové Mesto a mobilným operátorom 4ka zorganizovala podujatie pre deti. Pozvané boli nielen rodiny, ktoré majú výzvy na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk, ale aj široká verejnosť.

Podujatie otvoril folklórny súbor Technik, ktorý za sprievodu živej hudby predvietol typické slovenské ľudové tance. Po privítaní účastníkov moderátorom Ludwigom Baginom, riaditeľom ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Rolandom Kyškom, marketingovým riaditeľom 4ky Petrom Helexom a manažérom Nadácie TV JOJ Ľubošom Sarnovským, sa už deti mohli naplno venovať zbieraniu pečiatok do pasov. Tie získali za aktivity, ktoré úspešne absolvovali so zahraničnými študentmi v stánkoch jednotlivých krajín.

Na pódiu celý čas prebiehal zaujímavý program. Deti sa mohli zapojiť do bubnovacieho workshopu Mira Randuška či pozrieť si rozprávku v prevedení hercov z Bábkového divadla na Rázcestí. Rodičia si v stánku OZ Cestou Necestou mohli vypočuť vtipnú prednášku o tom, ako sa cestuje s malými deťmi.

Pre rodičov bolo tiež pripravené vzdelávaco – osvetové stretnutie, na ktorom im boli poskytnuté informácie ohľadom možnosti registrácie žiadosti o pomoc na portáli ĽudiaĽuďom.sk. Na stretnutí sa tiež riešili možnosti ohľadom komunikácie a propagácie žiadosti o pomoc, tiež boli prezentované ďalšie webové platformy (aukčný a blogový portál) ako súčinné nástroje pomoci.

V stánku Nadácie TV JOJ celý deň prebiehala súťaž v maľovaní. Mestská časť Bratislava – Nové Mesto ponúkla všetkým zúčastneným bezplatný vstup počas celého podujatia na nafukovací hrad a trampolínu, kde sa deti mohli vyšantiť do sýtosti. O pitný režim sa počas celého dňa starala Bratislavská vodárenská spoločnosť.

Podujatie SPOLU SVETOM malo aj charitatívny rozmer. Účastníci sa mohli zapojiť dobrovoľným príspevkom do tomboly. Výťažok z nej poputuje na výzvu Alžbetky Slovenskej, ktorá prostrednícvtvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk zbiera financie na rehabilitáciu potrebnú na zlepšenie jej zdravotného stavu. Účastníci mohli vyhrať napríklad wellness pobyty v aquaparku X-Bionic Sphere v Šamoríne, adrenalínové zážitky v areáli Divoká Voda v Čnove, ale aj vecné ceny od spoločnosti SWAN a rôzne náučné a vnímavé hračky.

Okrem zážitkov a nových poznatkov si všetci účastníci mohli z podujatia SPOLU SVETOM odniesť podpis superstáristu Thomasa Puskailera, či vtipné fotky s rekvizitami od FunFace. Ďakujeme všetkým spoluorganizátorm, podporovateľom a návštevníkom za účasť. Fotky z podujatia nájdete na našom Facebookovom profile: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1006554676048924.1073741884.118710531500014&type=3

 

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu