Spomienky

Ako mi pribúdajú listy v knihe života, tak čoraz viac sa mi vynárajú spomienky na mladosť a detstvo. Boli sme chudobní, ale napriek tomu rada spomínam…. Boli to bezstarostné roky. Závidela som síce “bohatším” deťom, ale napriek tomu mám kopec spomienok a zážitkov. Tie “bohatšie” deti nemohli s nami vystrájať, behať po potoku, chytať žaby, chrústov… Počas žatvy sme stavali z kociek slamy bunkre…. Na strniskách sme zbierali klásky pre sliepky, pásli husi, kravy, kozy… Jedli chlieb s masťou a cibuľou, zapíjali vodou zo studničky…Teraz je čas prázdnin a deti sedia doma pri počítačoch….Rodičia ich napomínajú aby sa nezašpinili, aby si neublížili… Aké budú ich spomienky? Ešte pred pár rokmi, keď boli moji synovia školopovinní, mala som z prázdnin obavy. Robila som totiž aj nočné smeny vedela som že po nočnej sa nevyspím…. Pod oknami bol vždy krik. Deti boli od rána vonku… Nočné už nerobím ale vonku niet ani nohy… Všade kľud a ticho, ako keby ani prázdniny neboli.


Zuzana Kušnierová podporuje výzvy

Image 15

Aby moje vnúčatá mali detstvo ako iné deti a nezdedili dlhy

Dobrý deň, som 58 ročná rozvedená inv. dôchodkyňa, mám v náhradnej starostlivosti 9 a 7 ročné vnúčatá a som veľmi zadĺžená.Žijeme v starom zdedenom rodinnom dome, ktorý potrebuje opravu.

Podporiť výzvu

Image 65

...Sama so štyrmi deťmi

Dobrý deň. Volám sa Anka, mám 34 rokov a som sama so štyrmi deťmi na rodičovskej dovolenke. Nachádzam sa v zúfalej situácii a nemám nikoho, kto by mi pomohol.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu