Statočný čin žiarskych školákov: Barborka a Bekim neváhali ani sekundu!

skola-stredna-ziaci-studenti-9

Ôsmaci zo žiarskej základnej školy preukázali mimoriadnu odvahu v nebezpečnej situácii. Za svoj skutok sú nominovaní na Detský čin roka.

Hrdinské činy nie sú o veľkosti, ale o dobrej vôli. Hrdinov nájdeme aj medzi deťmi. Ich činy častokrát prekvapia dospelých. Organizácia ĽUDIA ĽUĎOM je aj tento rok partnerom dlhoročného projektu Detský čin roka, nad ktorým prevzal záštitu prezident Andrej Kiska.

Medzi príspevkami nominovanými na túto cenu sa objavil aj jeden zo Žiaru nad Hronom. Príbeh, ktorý napísala učiteľka, hovorí o statočnej reakcii dvoch ôsmakov a ich kamaráta. Barbora a Bakim zo ZŠ na Ul. M. R. Štefánika, tzv. dvojky, v sebe našli odvahu konať v situácii, ktorá by nahnala strach nejednému dospelému.

Neváhali a konali

 

Podľa listu učiteľky, ktorý dvoch pohotových školákov posunul do hlasovania, šli práve Barborka a Bekim s kamarátom na tréning do tanečnej školy, keď na ulici zbadali niečo zvláštne.

Na druhej strane križovatky sa školákom naskytol pohľad na to, ako muž skopol na zem staršiu pani jej dcére chcel zobrať približne šesťročné dievčatko. Žena sa bránila ako vedela, odolávala náporu jeho pästí priamo na križovatke ciest.

,,Dievčatko kričalo, plakalo a naši traja ,,záchranári“ nečakajúc, ako a kto zareaguje, sa rozbehli priamo do tejto nie bezpečnej situácie. Staršej pani pomohli vstať a v rýchlosti zafixovať vykĺbené rameno, jej dcére stihli poutierať rozbité ústa a Barborka tíšila malú, zhodou okolností tiež Barborku. Keď muž opätovne strkal do ženy, aby sa dostal k dieťaťu, smer situácie zmenil nečakaný príchod okoloidúceho taxikára, pred ktorým sa útočník znenazdajky rozbehol preč,” opisuje situáciu list.

Školáci následne zavolali na políciu, ktorú nasmerovali do nemocnice, kam všetky tri dámy odviezol samotný taxikár.

Hlasovať môžete aj vy

 

Rozhodnúť o víťazovi ankety Detský čin roka 2016 môžete aj vy, a to prostredníctvom online hlasovania. Hlasovať môžete do 25.11. 2016 do 24:00 hod. Víťazom ankety sa stane ten malý veľký hrdina či hrdinovia, ktorých príbeh získa najväčšiu podporu hlasujúcich. Víťazný skutok získa cenu ĽudiaĽuďom.sk.

Podporiť príbeh žiarskych školákov hlasom môžete TU

Autor:                 Barbara Dallosová

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu