Strelkyňa Danka Barteková pomáha cez eAukcie na ĽudiaĽuďom.sk

Danka-medaila

Danka Barteková, úspešná slovenská strelkyňa v disciplíne skeet, sa stala tento rok patrónkou Behu pre život. Po boku herca Jozefa Vajdu ako aj iných známych slovenských tvárí tak pomáhala vyzbierať čo najviac peňazí na výskum rakoviny.

O tom, aké to pre ňu bolo, aký je jej postoj k pomáhaniu a čomu sa momentálne venuje, si môžete prečítať v nasledujúcom rozhovore.

Tento rok ste sa stali patrónkou Behu pre život po prvýkrát. Aký to bol pocit?

Pre mňa skvelý. Rada pomáham a myšlienka spojiť pomoc so športovým podujatím je pre mňa skvelým nápadom. Nielenže ľudia prídu podporiť dobrú vec a vyjadriť spolupatričnosť s tými, ktorí to potrebujú, ale vytiahnu svoje deti von a prídu stráviť príjemné športové dopoludnie. Som rada, že Beh pre život bol opäť úspešným projektom a ak budem môcť, zapojím sa doň určite aj budúci rok.

Čo všetko Vaša nová úloha obnášala?

Byť patrónom je viac – menej symbolická úloha. Mali sme ľudí motivovať prísť a zapojiť sa. Ale počas behov som bola na mieste, snažila sa komunikovať s ľuďmi a vyjadriť im svoju vďaku a obdiv. Nebežala som kvôli tomu, že som bola vo fáze prípravy na svetový pohár, ale ak to bude možné, na budúci rok sa zapojím aktívnejšie.

Je o Vás známe, že sa venujete streľbe. Súťažili ste aj na Olympijských hrách 2012 v Londýne, odkiaľ ste si priniesli bronzovú medailu. Aký je však Váš vzťah k behaniu?

Beh som vždy neznášala, ale odkedy behám pravidelne, našla som v ňom skvelý nástroj na zlepšenie fyzickej kondície a psychický relax v jednom.  Behávam doma, vonku alebo v posilňovni na bežiacom páse, vždy, keď mám pocit, že potrebujem nakopnúť… zatiaľ to fungovalo vždy :-)

Celý výťažok zo štartovného a finančných darov Behu pre život pôjde na konto Nadácie Výskum rakoviny. Aký je Váš postoj k dobročinnosti, pomáhaniu a ku charite?

Po Olympijských hrách v Londýne som sa začala venovať charite a pomoci druhým veľmi aktívne. Som v správnej rade nadácie Pomôže celé Slovensko, zúčastnila som sa na charitatívnych koncertoch a podujatiach a založila som vlastné občianske združenie „Zamierené na talenty“, ktorého úlohou je pomáhať sociálne znevýhodneným mladým talentovaným športovcom. Mám pocit, že to, čo som dostala od života, treba spoločnosti aspoň čiastočne vrátiť.


Poviete nám, ako trávite letné mesiace? Venujete sa intenzívne športu alebo aj oddychujete?

Momentálne som v plnej streleckej sezóne, aj teraz som sa vrátila z Majstrovstiev Európy a o mesiac ma čakajú Majstrovstvá sveta v Peru. Je to náročné, strieľať v takomto teple a nemôcť ísť na dovolenku, ale doprajem si ju, keď mi skončí sezóna. Samozrejme, zopár dní voľna si nájdem a strávim ich v bazéne so svojím dvojročným synovcom, to je pre mňa najlepší relax…

 

Nadácia Tesco venovala do e-aukcií na portáli ĽudiaĽuďom.sk kópiu streleckej vesty Danky Bartekovej s autogramom, ktorú mala na sebe aj na olympiáde v Londýne 2012, kde vyhrala bronz v streleckej disciplíne skeet. V balíku je aj terč s autogramom a podpisová karta s autogramom pre zberateľov. Dražbou tejto originálnej aukcie prispejete na zbierku Beh pre život. Vyzbieraná suma bude použitá na nákup prístroja NanoSight, ktorý pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 0

Beh pre život - pomoc na výskum rakoviny

Beh pre život je už tradičná séria nesúťažných charitatívnych behov organizovaná Nadáciou Tesco. Tento rok podujatie oslavuje šieste narodeniny a má pred sebou zatiaľ veľký cieľ - vybrať 85-tisíc eur na kúpu unikátneho prístroja NanoSight, ktorý svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť "dorozumievanie" zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu