“Tajní”

Ahojte moji kamaráti, tety a ujovia.

Ja, Alexander Veľký, hoci som ešte malý, som zistil  úžasnú vec, že na svete sú okrem mňa ešte ďalší Veľkí.  Veľkí nielen vzrastom, ale aj srdcom. Viete, byť veľký srdcom je oveľa dôležitejšie, ako byť veľký vzrastom.  Je to pre mňa veľmi milé zistenie a teším sa z toho… :)

Ste zvedaví ako som to zistil ?  Tak poďte so mnou do rozprávky… a vlastne to nie je rozprávka, ale tak trošku realita môjho života.  Každodenne  sa opakujúca, dosť  tvrdá skúsenosť, obalená do mnohej lásky mojich najbližších a ďalších mojich kamarátov. www.biblia.sk/sk/ekumenicky/1-korintskym/13  Niektorých poznám už od narodenia a niektorých som spoznal neskôr. Viete, keď som sa na nich usmial, tak  ,,zmäkli ,, ako maslo, čo necháte cez noc v kuchyni na stole.

Mám však aj tajných kamarátov…  sú to takí FBI kamaráti. Niekde sa schovávajú, ale ja viem, že oni ma sledujú www.alexhrivnak.webnode.sk  a sem tam  do môjho uška niečo prenikne aj od mojich rodičov, alebo od mojich veľkých bračekovcov.  Odtajnení  špióni sú už síce na nič, ale odtajnení kamaráti sú tí najlepší… :)                                                          Viete,  lepšie je raz vidieť, ako sto krát počuť.  Všimli ste si, použil som aktuálny reklamný slogan televízie TA3. Dúfam, že ako kamaráti portálu ludialudom.sk  a tým aj moji kamaráti, ma nebudú žalovať za vykrádanie duševného vlastníctva.  :)

Tak, vráťme sa k mojím ,,tajným,,  a vlastne nie len k mojím…

Verím, že  každý kto prežíva nejakú ťažkú, tvrdú skúsenosť života, má aj nejakých svojich,,tajných,,. Nevidíme ich, ale sú!  Smútia, plačú,  zápasia i radujú sa spolu s nami  :)  a občas aj vyzradia svoju totožnosť.  Potom už nie sú pre nás tajní           a sú k nám bližšie.  Je to ako keby bola láska spútaná v sieti  a zrazu sa sieť  roztrhne.  Takéto roztrhnutie  ľudí nerozdeľuje, ale spája. Je to zvláštne, lebo  slovom roztrhnúť, väčšinou vyjadrujeme niečo negatívne, niečo deštruktívne, ale v súvislosti s láskou – agapé,  je to slovo rozhodnutia vzdať sa svojej ochrannej ulity, roztrhnúť svoj malý svet a vykročiť do sveta iného človeka, do veľkého sveta iných ľudí.  Je to neznáma pôda a preto sa jej často bojíme.  Je to ešte ťažšie vtedy, ak  je svet toho druhého,  poznačený utrpením.  Utrpenie si často nevieme vysvetliť a to čo je nám  neznáme, toho sa bojíme.  Bojíme sa, lebo tušíme, že sa to veľmi ľahko môže stať aj nám. Uznať, že svoj život nemáme vôbec vo svojich rukách, je  nepríjemná skúsenosť.

No, dosť bolo ťažkých slov… :)  moji kamaráti,  tajní i viditeľní.  Chcem len dodať, že hoci je  ťažké znášať  utrpenie,  predsa sa radujem, lebo viem, že som v rukách z ktorých nevypadnem.

A vy, naši ,, tajní ,, nie len moji, ale aj iných mojich trpiacich kamarátov, odtajnite sa prosím  a viac lásky bude medzi nami, lebo:

Lepšie je raz vidieť, ako sto krát čítať, alebo počuť !

Som rád, že Vás mám. Váš Alex Veľký.

 

 


Alex podporuje výzvy

Image 51

POMOZTE NIKOLKE

POMOZTE NIKOLKE

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu