Usmej sa na mňa, keď sa stretneme:)

V sobotu sme boli v Kysaku. Strávili sme krásne popoludnie s výnimočnými deťmi a skvelými ľuďmi, ktorí pre nich organizujú letný tábor. Deti vzhľadom na svoje telesné či mentálne postihnutie musia vynaložiť viac úsilia než ich zdraví rovesníci. A to im pomáha objavovať svoje výnimočné talenty a zručnosti.
Priznám sa nie som špeciálny pedagóg a vediem len “obyčajné” tvorivé dielne pre zdravých dospelých ľudí. Preto ma pozvanie potešilo aj naplnilo obavami.

Deti nás však prijali veľmi srdečne a po chvíli zhodnotili že k nim patríme: ” Teta, ty si naša!” mi povedala Maruška so širokým úsmevom a objala ma. Nikto nebol zamračený, deti sa  stále usmievali a objímali…. Pomaľované tváre detí, vytvorené masky, metre navlečených korálok, nádherné počasie i animátormi pripravená scénka s macom čo príde ukradnúť ovečky ale bača ich uchráni, vytvorili spolu  pôsobivý program toho dňa.

Ja a moje kolegyne sme sa neubránili dojatiu a aj cestou domov sme v aute preberali naše dojmy z tohto stretnutia. A z ľudí ktorí sa usilujú o integráciu sluchovo, zrakovo, mentálne a telesne postihnutých detí a mládeže do spoločnosti. Ďakujeme , že sme mohli prísť na tábor OZ Usmej sa na mňa.

Fotografie z podujatia nájdete na FB stránke nášo OZ Tvorivá dielňa: http://www.facebook.com/OZTvorivadielna/photos

Ak nás pozvete  prídeme radi aj k Vám:) Veríme, že vo vzájomnej interakcii medzi občianskymi združeniami spolu dokážeme viac.  Ďakujeme.

Karin V.


Karin Mikulášová podporuje výzvy

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu