Veslovaním sa pre kliniku v Sýrii vyzbieralo takmer 17 000 eur

logo veslovanie

BRATISLAVA, 6.5. 2015 – Charitatívne podujatie Veslovanie pre Sýriu nielenže splnilo svoj účel, ale aj prekonalo očakávania. Akciu organizovala Teologická fakulta Trnavskej univerzity so sídlom v Bratislave v spolupráci s neziskovou organizáciou ĽUDIA ĽUĎOM. Cieľom podujatia bolo vyzbierať 10 000 eur na výstavbu zdravotníckej kliniky pre utečencov pri kláštore Deir Mar Elian v Sýrii.

Charitatívna zbierka mala upozorniť na situáciu na Blízkom východe, kde závratnou rýchlosťou stúpa počet utečencov, ktorí nemajú strechu nad hlavou a chudoba nepozná hraníc. Komunita kláštora v centre Deir Mar Elian v Qaryatayne požiadala o konkrétnu pomoc – finančnú zbierku na medicínske centrum. Preto Teologická fakulta Trnavskej univerzity a nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM zorganizovali podujatie Veslovanie pre Sýriu.

Počas 24-hodinového maratónu sa pri veslárskych trenažéroch vystriedalo viac ako 150 ľudí, ktorí odveslovali 504 kilometrov. Medzi účastníkmi boli dekani a zástupcovia všetkých teologických fakúlt, ako aj prorektori a dekani iných fakúlt, známe osobnosti verejného života. Finančné príspevky sa zbierali nielen priamo na podujatí ale aj prostredníctvom darcovského portálu www.LudiaLudom.sk. „Zbieranie peňazí pre Sýriu prebiehalo akoby v troch etapách. Pred podujatím sa vyzbieralo, aj vďaka draženiu časových úsekov na veslárskych trenažéroch, vyše 6-tisíc eur. Priamo počas 24-hodinového maratónu ľudia prispeli sumou 4407 eur. Ďalších viac ako 6-tisíc eur pribudlo na výzve na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk v priebehu apríla, keď sme sa rozhodli pre záujem verejnosti umožniť ďalšie zbieranie financií pre utečencov,“ uviedol riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Počas celého trvania zbierky darcovia prispeli sumou 16 919 eur. „Osobne si veľmi vážim úžasné nasadenie veľkého množstva ľudí, ktorí sa do tohto projektu zapojili, prišli osobne prejaviť spoluúčasť fyzickou námahou a prispeli na pomoc prenasledovaným a ohrozeným ľuďom na Blízkom východe,“ uviedol dekan Teologickej fakulty Trnavskej univerzity Miloš Lichner.

Charitatívna zbierka na pomoc pre Sýriu ďaleko prekonala očakávania a preto planujú organizátori na tento unikátny projekt nadviazať aj v budúcnosti.

veslovanie

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu