Vianoce v lete

LuLu CLV vianoce v lete

Ľudia na charitu a na dobré projekty prispievajú pred Vianocami a potom si dajú pokoj. Robiť nejaké zbierky na jar alebo v lete je takmer nezmysel – povedal na jednom z našich neformálnych stretnutí človek zbehlý v charite.

Dlho sme o tomto stereotype diskutovali. Atmosféra blížiacich sa najkrajších sviatkov roka z nás akoby robila lepších ľudí. Chceme, aby pod stromčekom našli niečo aj tí biednejší. Kupujeme knihy a hračky pre deti bez rodičov, drobné hádžeme do kasičiek rôznych organizácií, počas zimných večerov sledujeme benefičné koncerty, ba dokonca pošleme občas aj nejakú darcovskú SMS.

Na portáli ĽudiaĽuďom.sk máme v týchto dňoch vyše 120 výziev, ktorých príjemcovia by ale potrebovali pomoc hneď. Prečo by mala mamička, ktorá potrebuje peniaze na rehabilitáciu svojho dieťaťa čakať do decembra? Majú s budovaním detského hospicu vydržať až do konca roka? Alebo má talentovaný rómsky tanečník vysvetliť organizátorom, že na to, aby mohol reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta možno vyzbiera financie na vianočných večierkoch?

Ak niekto potrebuje vianočný stromček ako dekoráciu k príspevku na charitu, postavíme mu ho hoc aj v júni – povedali sme si a touto vetou sa zrodila myšlienka Vianoc v lete.

Podujatie odštartujeme 23. júna 2012 pred bratislavskou Starou tržnicou a budeme stavať aj stromček. Predovšetkým ale chceme upozorniť na výzvy na našom portáli, dať šancu príjemcom prezentovať sa a osloviť potenciálnych podporovateľov aj takouto formou. Takmer dvadsať organizácií sa rozhodlo prísť a informovať o svojich aktivitách. Mnohí pripravujú rôzne prekvapenia, dobroty i darčeky pre tých, ktorí sa rozhodli prispieť na ich výzvy.

Pre najmenších je pripravených mnoho súťaží a atrakcií. Prezradíme len, že kto bude súťažiť s nami, naprázdno z Námestia SNP neodíde. A na podujatí ako je toto, nemôže chýbať ani kúzelník.

Podujatie príde podporiť aj Ľudová hudba Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUK) s primáškou Zuzanou Pokornou a speváčkou Adrianou Jarolínovou. Tanečná škola a alternatívne divadlo elledanse pripravili šou, akú ulice Starého Mesta ešte nezažili. Podvečer pritvrdíme s rockovou kapelou Patriot Band. Aktualizovaný program nájdete na www.vianocevlete.sk.

Príďte sa aj s celou rodinou zabaviť, oddýchnuť si, ochutnať rôzne dobroty. Pomôžete tým dobrým projektom a stretnete množstvo skvelých ľudí. Tešíme sa na vás!


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 94

Canisterapia pre našich klientov

V našom zariadení, pre ľudí s viacnásobným postihnutím, canisterapiu uplatňujeme hlavne ako pomocnú psychoterapeutickú metódu už tretí rok. Kladieme dôraz na psychologický,fyzioterapeutický, citový a sociálno - integračný proces. Terapeutický pes Cirro pôsobí aj na fyzickú stránku našich klientov - motivuje ich k motorickému posunu. Tým že sú klienti motivovaný terapeutickým psom, spontánne pohybujú hornými končatinami. Pri tomto pohybe dochádza k aktivite oslabených svalov, pričom spastické svaly sú schopné relaxácie. Povzbudzuje to ich myseľ, zlepšuje kognitívne schopnosti a v neposlednom rade posilňuje imunitu prostredníctvom psychiky.

Podporiť výzvu

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 1

Podporte o.z. elledanse, podporíte kultúru a revitalizáciu prostredia

elledanse Vám prináša: tanec a divadlo pre deti a dospelých, kultúru mimo centra mesta, revitalizáciu prostredia. elledanse potrebuje: vašu podporu. Ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu