Vianočné prianie všetkým ľuďom dobrého srdca

angel-569230_960_720

Milí naši priatelia, priaznivci, Vy všetci ľudia dobre vôle, ktorí ste nejakým spôsobom prišli do kontaktu s portálom ĽudiaĽuďom.sk. Advent sa končí a Vianoce sú opäť tu. S vianočnými sviatkami prichádza do našich rodín radosť, pokoj, stretnutia s blízkymi.

Sviatky nám však pripomínajú aj tie „prvé Vianoce“, pripomínajú nám chudobnú rodinu z Nazareta, ktorá musela utekať pred násilím mocných tohto sveta, rodinu, ktorá nemala kde skloniť hlavu, bola chudobná a prežívala aj vďaka štedrosti ľudí. Dospelý Ježiš Kristus pripomínal, že by nemohol byť jeho skutočným nasledovníkom ten, kto by síce vyznával vieru, ale uzatváral by svoje srdce pred biedou iných.

Táto skúsenosť ovplyvnila počas stáročí množstvo ľudí, ktorí sa v rámci Cirkvi, v spolupráci s ňou alebo vedľa nej rozhodli venovať kus svojho času či milého slova a pomocnú ruku, alebo financie chudobným, opusteným alebo chorým, tým, ktorí to potrebovali. Európska civilizácia a kultúra bola našťastie stvárňovaná aj touto charitatívnou činnosťou. Uplynulo síce už skoro 2000 rokov od spomenutých „prvých Vianoc“, napriek tomu máme aj na Slovensku veľa takých, ktorí mohli len vďaka určitej forme pomoci prekonať životné ťažkosti. Osobne sa preto teším aktivitám portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorý sa úspešne usiluje transparentne pomáhať tým, ktorí to skutočne potrebujú.

Vďaka patrí všetkým Vám, ktorí ste pomohli akoukoľvek formou pomoci, ktorí ste prejavili vnímavé a citlivé srdce voči utrpeniu, pretože aj vďaka Vašej pomoci viacerí prežijú tohoročné sviatky v radosti.

Moje vianočné prianie sa obracia aj k Vám, ktorým sa dostalo pomoci, a opierajúc sa o túto skúsenosť chcete pomáhať iným; ako aj k Vám, ktorí ste otvorili svoje srdcia a ruky pre potrebných. Vedieť prijímať a aj darovať je veľkým darom. Prajem každému z nás takýto dar. Vyjadrujem Vám hlbokú vďaku za každé gesto pomoci a v modlitbe vyprosujem, aby Vám narodený Kristus priniesol do života skutočný pokoj srdca a radosť.

Kiež Vám uchová aj v Novom roku 2017 citlivé a otvorené srdcia, vnímavé a štedré, kiež Vám uchová pohotovú ruku pomôcť trpiacemu.

Miloš Lichner
člen Správnej rady ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.
dekan Teolofickej fakulty Trnavskej univerzity

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu