Vianočné prekvapenia

V sobotu 23. 6. 2012 pred bratislavskou Hlavnou tržnicou zažijete skvelú atmosféru Vianoc v lete. Ich súčasťou sú aj “vianočné trhy”, na ktorých sa budú prezentovať rôzne organizácie. Čím sa chystajú prekvapiť?

 

Paula Tomanovičová, PR koordinátorka Človek v ohrození:

Všetko sa u nás bude točiť okolo Južného Sudánu. Pre návštevníkov Vianoc chystáme kulinárske prekvapenia z tejto krajiny. Malí, ale aj veľkí si budú môcť vyskúšať výrobu hračiek, s ktorými sa deti z J. Sudánu hrajú. Tešíme sa, že návštevníkom Vianoc v lete priblížime viac z aktivít organizácie Človek v ohrození.

 

Ivan Vnuk, riaditeľ Alzheimercentra Piešťany:

Naši klienti spolu s našimi terapeutmi pripravia pre účastníkov Vianoc v lete tradičnú kolekciu vianočného pečiva, koláčov a medovníkov. Taktiež ručne vyrábané malé umelecké dielka klientov budú súčasťou ponuky.

 

Zuzana Pohánková, OZ Proti prúdu:

Návštevníci sa môžu tešiť na osobné stretnutie s autorkou našej novej knihy – Zázračné dieťa, Jelou Matuškovičovou, spisovateľkou, predajkyňou Nota bene a herečkou Divadla bez domova pri doma napečných koláčikoch od dobrovoľníkov. Zvedaví návštevíci z radov nečitateľov budú môcť nahliadnuť do starších čísiel Nota bene alebo získať prvý darček na prichádzajúce vianoce – audioknihu, príbehy z ulice nahovorené predajcami Nota bene.

 

Jana Bieliková, marketingová riaditeľka Nadácie Integra:

Nadácia Integra počas Vianoc v lete umožní návštevníkom priamo na mieste sa stať adoptívnym rodičom na diaľku dieťaťa v Afrike. Deti, ktoré budú môcť podporiť pochádzajú skutočne s najťažších životných pomerov, mnohé z nich sú siroty alebo polosiroty, mnohé žijú v slume alebo im rodičia zomreli na HIV/AIDS. S pomocou adoptívnych rodičov budú môcť chodiť do školy a s pomocou vzdelania získať nádej na lepšiu budúcnosť. S Nadáciou Integra sa na podujatí Vianoce v lete budete môcť stať mamou alebo otcom na diaľku dieťaťu, ktoré by bez Vás možno nikdy nevyštudovalo.

 

Marek Madro, Inštitút prijatia: 

Pre návštevníkov podujatia máme pripravené zaujímavé propagačné predmety, ktoré sú zábavné a poučné zároveň. Nebude chýbať ani malé občerstvenie, odvážni mladí dobrovoľníci… ale viac už neprezradíme, nech je to naozaj prekvapenie

 

Hana Zemanová, Rodičovské združenie Spojenej školy sv. Františka z Assisi:

Výpredajom zelenej farby z našej telocvične. Deti prinášajú po každom telocviku zelené oblečenie, ktoré im farbí poškodená palubovka. Takže doprajeme všetkým návštevníkom dostatok zelenej v rôznych formách. Ako to bude vyzerať? Prídte sa pozrieť, prezradené prekvapenie nie je prekvapením.

 

Marcela Václavková, predsedníčka OZ Prístav nádeje:

Neviem, či ich prekvapíme, ale v každom prípade budeme radi, ak ich potešíme, povzbudíme a ukážeme im, že život je krásny. Lebo napriek tomu, že vo svojich životoch musíme častokrát bojovať, opakovane, zas a znova, je dôležité, aby sme neprichádzali o svoje sny, slnkom zaliatu krajinu, o predstavy, v ktorých žiadna rieka nebude taká hlboká, aby sme ju neprebrodili, o predstavy, v ktorých žiadna skala nebude taká vysoká, aby sme ju nezdolali.

A možno aj preto som sama za seba pre návštevníkov počas Vianoc v lete pripravila kúsok zo mňa. A ešte trochu viac :-))

A za Prístav nádeje Vám môžem prezradiť, že prekvapenie, ktoré sme na Vianoce v lete pripravili, bude priamo súvisieť s výzvou, ktorú návštevníkom počas tohto dňa opätovne predstavíme. Aby ste však mali jasnejšiu predstavu, poviem vám ešte toľko, že ak obľubujete sladké, prídete si na svoje :-)

Verím však, že potešíme každého jedného návštevníka, pretože všetko, čo som si pre Vás pripravila ja, a všetko, čo pre návštevníkov pripravili ľudia z Prístavu nádeje, sme  urobili s láskou. A tá na Vianoce určite chýbať nemôže…

 

Milica Danková, Centrum pre filantropiu:

Detských návštevníkov potešíme možnosťou adresovať vianočné prianie na severný pól. Snáď sa podarí doručiť ich tomu slávnemu bradatému mužíkovi ;)

 

Lucia Gregorová, RC Kramárik:

Keby sme to prezradili, už to nie je prekvapenie – môžeme však povedať, že potešíme všetky zmysly malých aj veľkých :).

 

Katarína Buzalková, tanečná škola a divadlo elledanse:

Návštevníkov Vianoc v lete by sme chceli prekvapiť takým kvalitným a pútavým tanečným vystúpením, ktoré ich posmelí do tanca a presvedčí, že tancovať sa dá začať kedykoľvek, v akomkoľvek veku, stačí len chuť pustiť sa do toho. Ostatné prekvapenia si necháme pre seba, aby ostali prekvapeniami:-)

 

Monika Hricáková, riaditeľka Domu Quo Vadis:

To už nebude prekvapenie ;-) Myslím, že prevapujúce je fungovanie celého Domu Quo Vadis s mnohými prednáškami, kaviarnňou, koncertmi, výstavami len na dobrovoľníckoch – ľuďoch, ktorí sa s radosťou aj sebazaprením obetujú a napĺňa ich to. A takto nás budú môcť trošku spoznať.

 

Iveta Mišová, riaditeľka Republikovej centrály ZPMP v SR:

Na Vianoce v lete budeme rozdávať propagačné materiály, časopisy, letáky, pohľadnice a slané pečivko (pagáčiky, slimáčiky a pod.), cukríky a možno aj sladké pečivo (vianočné) a ak to výjde, tak našim prekvapením bude aj Paťka Garajová Jarjabková.

 

Danka Konečná, Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých Sibírka:

Sibirka prekvapí originálnou karamikou, vianočnými ozdobami a snehuliakmi :) :)

 

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 1

Podporte o.z. elledanse, podporíte kultúru a revitalizáciu prostredia

elledanse Vám prináša: tanec a divadlo pre deti a dospelých, kultúru mimo centra mesta, revitalizáciu prostredia. elledanse potrebuje: vašu podporu. Ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 48

Rodinné centrum Kramárik

Kramárik je novovznikajúce rodinné centrum na bratislavských Kramároch, ktoré založili mamy na materskej dovolenke. Chceme ponúknuť rodinám s malými deťmi priestor, kde sa môžu stretávať, spoznávať nových ľudí, kde sa deti môžu zahrať, i naučiť rôznym veciam v rámci krúžkov, tvorivých dielní, cvičení... Pre rodičov bude naše centrum ponúkať zaujímavé programy a aktivity, nájdu tu napríklad aj odborné poradenstvo pedagóga, psychológa. Na to, aby sme mohli centrum otvoriť a ponúknuť atraktívny program, potrebujeme finančné prostriedky. Časť z nich by sme radi získali od štedrých darcov prostredníctvom tohto portálu.

Podporiť výzvu

Image 2

ALZHEIMERICI potrebujú Vaše 2% !!!

Pre zlepšenie kvality života a starostlivosti o našich klientov je potrebný výťah. Je potrebný pri presune klientov na iné poschodia, von do záhrady, na prechádzku, k lekárovi, ... Momentálne to riešime schodolezmi, je to vynikajúca pomôcka, ale je to len dočasné riešenie. Presun 1 klienta na poschodie trvá 5-10 minút, čo je predovšetkým časovo náročné.

Podporiť výzvu

Image 1

Výživná strava pre dievčatá v J. Sudáne

Pomôžte mladým dievčatám byť sebestačnými a nezávislými od zahraničnej potravinovej pomoci. Potrebujeme prepraviť nádrže do mesta Rumbek v Južnom Sudáne.

Podporiť výzvu

Image 53

Alexis poradňa - poradňa pre ženy a dievčatá

Čakáš alebo poznáš ženu, ktorá čaká nečakané dieťa? Kto Ti/jej pomôže? Keď v hlave víria otázky: * Ako to mám vysvetliť svojej rodine? * Udržím si svoje zamestnanie? * Môžem chodiť ďalej do školy? * Vychovám ďalšie dieťa? * Ako to zvládnem finančne? * Kto mi pomôže v domácnosti? * Kde budem bývať, kým sa dieťa narodí? Spolu sa pokúsime nájsť najlepšie riešenie. Pomoc je zdarma a v prísnej diskrétnosti.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 3

Tomáškova skromná pozba pre dobrých ludí...DMO

Pomožte prosím Tomáškovi a jeho babičke,ktorá ho vychovava vybudovať novu kupelňu..

Podporiť výzvu

Image 94

Canisterapia pre našich klientov

V našom zariadení, pre ľudí s viacnásobným postihnutím, canisterapiu uplatňujeme hlavne ako pomocnú psychoterapeutickú metódu už tretí rok. Kladieme dôraz na psychologický,fyzioterapeutický, citový a sociálno - integračný proces. Terapeutický pes Cirro pôsobí aj na fyzickú stránku našich klientov - motivuje ich k motorickému posunu. Tým že sú klienti motivovaný terapeutickým psom, spontánne pohybujú hornými končatinami. Pri tomto pohybe dochádza k aktivite oslabených svalov, pričom spastické svaly sú schopné relaxácie. Povzbudzuje to ich myseľ, zlepšuje kognitívne schopnosti a v neposlednom rade posilňuje imunitu prostredníctvom psychiky.

Podporiť výzvu

Image 96

Vianoce v lete - jednodňová akcia

Portál Ľudia ľudďom organizuje podujatie Vianoce v lete, kde sme sa tiež zapojili. Ak nás chcete podporiť, ako aj organizáciu, prídte sa pozrieť v sobotu 23.6 od 10 do 18:00 na námestie pred Starou tržnicou.

Podporiť výzvu

Image 7

Zázračné dieťa pomôže ľuďom bez domova žiť dôstojnejšie.

Keď sa hovorí o bezdomovcoch, málokto si predstaví spisovateľku. Jela, predajkyňa Nota bene, premenila svoj zaujímavý a dramatický život na knihu Zázračné dieťa. Podporte s nami jej talent, aj vďaka vašim darom pripravíme na jeseň reedíciu jej knihy v náklade 5000 ks, ktorá pôvodne vyšla v roku 1999 a dáme ju do distribúcie predajcami Nota bene. Spolu tak pomôžeme 400 ľuďom bez domova v 18 mestách Slovenska žiť dôstojnejšie a ľahšie prežiť nadchádzajúcu zimu. DÔSTOJNÝ ŽIVOT S NOTA BENE V práci s ľuďmi bez domova je prvoradým cieľom pomôcť im zabezpečiť si základné životné potreby – jedlo a teplé a bezpečné miesto na spánok. Aby si ľudia bez domova zlepšili kvalitu svojho života sami a neboli odkázaní iba na dobročinnú pomoc, ponúkame im v našom združení o.z. Proti prúdu možnosť predávať kvalitný časopis Nota bene, ktorý naše o.z. vydáva už 11 rokov. Časopis Nota bene je tréningový nástroj, ktorý umožňuje ľuďom bez domova pracovať na vlastnom rozvoji, získavať prostriedky na prežitie, zvyšovať si sebaúctu a zároveň im umožňujeme integrovať sa do spoločnosti - kontakt s kupujúcimi vytvára prirodzené prostredie na nadviazanie nových medziľudských vzťahov. AK MAJÚ BEZDOMOVCI NOTA BENE, NAČO IM JE EŠTE KNIHA? Chudoba bráni bezdomovcom posunúť sa v živote ďalej. Prechod z mesačníka na dvojtýždenník, ktorý by umožnil ľuďom bez domova zabezpečiť si vyššie príjmy nie je pre naše združenie o.z. Proti prúdu finančne udržateľný, doplnkom k časopisu sa preto stalo práve vydávanie kníh z pera predajcov v rámci projektu Kníh, ktoré pomáhajú. Knihy zároveň ukazujú ľudí bez domova ako talentovaných ľudí a búrajú tak predsudky u verejnosti o tejto najviac vylúčenej a predsudkami opradenej skupine ľudí. TALENTOVANÍ ĽUDIA BEZ DOMOVA – SPISOVATELIA Z RADOV PEDAJCOV Teší nás, že môžeme medzi ľuďmi bez domova objavovať talentovaných žonglérov so slovami a od roku 2006 premieňať rukopisy predajcov Nota bene na knihy, ktoré pomáhajú ľuďom bez domova žiť dôstojnejšie. Doposiaľ sme vydali tri knihy dnes už nášho bývalého predajcu Júliusa, Ulica môj domov, Muži, ženy, deti a Na skok v base a Pouličná romanca. Jednu z nich sme spolu s predajcami premenili na audio knihu, predajcovia načítali jednotlivé krátke poviedky. Krstnými rodičmi boli Dado Nagy, Adela Banášová a Zuzana Mauréry. Spolu sme predali 15 500 kusov po celom Slovensku. Známym sa stal aj náš bývalý predajca Nota bene Peter Sorát, ktorému vydal knihu pan Hevier vďaka vzťahu, ktorý medzi nimi vznikol počas predaja časopisu.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu