Volajte a pomáhajte: Za každý hovor a SMS dnes pošle 4ka 4 centy autistickým deťom

4ka_autizmus

Bratislava (2. 4. 2016) – Autizmom trpí až 67 miliónov ľudí na celom svete. Aj osemročný Marek je jedným z nich. Narodil sa ako zdravý chlapček, no keď mal sedem týždňov, náhle prestal dýchať. Lekári rodičom povedali, že prekonal Syndróm náhleho úmrtia dieťaťa. Až neskôr zistili, že pravda je úplne iná. Ich syn je autista a má ďalších 13 závažných diagnóz, medzi ktorými sú napríklad obštrukcia pľúc, zlyhávanie termoregulácie, chýbajúce mazové a potné žľazy, jeho telo neprodukuje slzy, má problémy s kĺbmi, motorikou a trpí skoliózou. Keď mal tri roky, oživovali ho 47-krát. Marek nemôže podstúpiť žiadnu operáciu, pretože jeho pľúca by narkózu nezvládli.

Marekovi, rovnako ako iným autistickým deťom, veľmi pomáha hipoterapia. Jazda na koňoch nielen upokojuje, ale napomáha aj držaniu tela a má ďalšie úžasné účinky. Marekovi rodičia Frišlovičoví sa rozhodli Marekovi kúpiť koníka, ktorého požičiavajú aj ďalším deťom, ktoré trpia podobnými diagnózami. Nemajú však krytú jazdiareň, preto môžu cvičiť len keď je pekné počasie.

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol pomôcť rodinke Frišlovičovej a v dnešný Svetový deň povedomia o autizme venuje 4 centy za každý zrealizovaný hovor a každú odoslanú SMS v sieti 4ka práve na ich výzvu na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk   

„Pomáhať tak prostredníctvom nás môžu všetci naši zákazníci. Každý jeden hovor a každá SMS znamená 4 ceny pre Mareka a ďalšie deti s autizmom. Dnes sa oplatí komunikovať s rodinou či priateľmi omnoho viac, ako inokedy,“ hovorí výkonný riaditeľ SWAN Mobile, a. s., Martin Mosný.

Štvrtý mobilný operátor spolupracuje s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk dlhodobo. Prostredníctvom neho dostali vlani pomoc aj rodiny v núdzi, ktorým 4ka venovala výťažok z predaja zaujímavých telefónnych čísel.

„Veľmi pekne ďakujeme 4ke, že sa rozhodla podporiť našu výzvu a pomôcť nám v realizácii nášho zámeru. V našej jazdiarni by sme chceli poskytovať hipoterapiu aj deťom, ktorých rodičia si nemôžu dovoliť túto finančne náročnú liečbu. Pravdou je, že autistické deti sa neusmievajú, alebo sa usmievajú len veľmi málo. Práve vďaka koníkom sa nám však darí vidieť úsmev na tvárach detí častejšie,” povedala Marekova mamina Daniela Frišlovičová.

***

Spoločnosť SWAN Mobile, a. s., získala v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1800 MHz. V súčasnosti prevádzkuje a naďalej buduje plnohodnotnú mobilnú 4G sieť a profesionálne zázemie pre ponuku služieb 4G. Služby začala ponúkať v lete 2014. V októbri 2015 predstavila koncept Moja 4ka, postavený na jednoduchej službe s cenou 4 centy za minútu volania, SMS a 1 MB dát. Jej služby využíva už viac ako 100-tisíc zákazníkov. Celkovo plánuje SWAN Mobile do projektu mobilného operátora 4ka investovať až 100 miliónov EUR.

 

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu