Výzva Vladimíra Suchodolinského sa naplnila v rekordnom čase: Za dva dni 45 000 eur!

Vladimír Suchodolinský

Online darcovstvo prekonalo ďalší rekord. Za necelé dva dni venovali darcovia na výzvu viac ako 1000 darov v celkovej výške 45 000 eur!

Vladimír Suchodolinský je bývalý zástupca riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby. Jeho meno je známe vďaka správe o tunelovaní VSS, na ktoré sa snažil poukázať. Uplynulé mesiace jeho života neboli najľahšie. Suchodolinský totiž vážne ochorel a vzácna forma rakoviny, ktorou trpí, sa na Slovensku vyliečiť nedá. Jeho priatelia sa preto rozhodli zorganizovať zbierku na finančnú pomoc prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk.

Za jeden deň takmer 100%

Roman Mikulec, dlhohorčný kolega a priateľ Suchodolinského, registroval výzvu na pomoc s nákladnou liečbou v Rusku s cieľom vyzbierať 20 000 eur, ktoré mali postačovať na začatie liečby. „Výzva sa veľmi rýchlo začala šíriť po internete. Okrem sociálnych sietí ju zdieľali mnohé online médiá. Výsledok sa odrazil v jej napĺňaní. Len pár hodín od zverejnenia, dosahovala vyzbieraná suma takmer 100%,“ povedala PR manažérka portálu ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Pod výzvou je viac ako 1000 darov

Deň po registrácii výzvy sa podarilo cieľovú sumu 20 000 eur naplniť. Na žiadosť viacerých darcov, ktorí chceli Vladimírovi Suchodolinskému naďalej prispievať, sa autor rozhodol sumu zvýšiť na 45 000 eur. Po zverejnení informácie, že výzva Vladimíra Suchodolinského pokračuje, sa opäť za jeden deň vyzbieralo ďalších 25 000 eur. „Darcovia poslali pánovi Suchodolinskému spolu 1057 darov, ktoré prekročili sumu 45 000 eur. Tento rekord je dôkazom, že online darcovstvo je veľmi účinnou formou pomoci. Ďakujeme všetkým darcom a médiám, ktoré výzvu pána Suchodolinského zdieľali,“ dodala Báreková.

Suchodolinský: Dodali ste mi silu

„Chcel by som srdečne a úprimne poďakovať všetkým mne známym aj neznámym ľuďom, ktorí mi prispeli akoukoľvek čiastkou, pretože viem, v akej ekonomickej situácii sa často nachádzajú oni sami alebo ich rodiny. Nesmierne si vážim, že sa podelili so mnou a tak mi dávajú šancu zlepšiť môj zdravotný stav. Už som skoro prestával veriť no dodali ste mi silu, vieru a motiváciu bojovať,“ odkazuje pán Suchodolinský všetkým darcom, ktorí prispeli na jeho výzvu na portáli ĽudiaĽuďom.sk.

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 100

Vladimír Suchodolinský potrebuje našu pomoc

Pomáhal a teraz potrebuej pomoc on sám

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu