Za 13 dní ľudia pomohli obetiam tragédií sumou 75 tisíc eur

Srdce

Bratislava 29. 11. 2019 – Tragické udalosti, ktoré v stredu 13. novembra otriasli našou krajinou opäť ukázali nesmiernu silu ľudskej spolupatričnosti. Medzi pozostalé rodiny bude rovným dielom rozdelených viac než 75 tisíc eur.

13. november, jeden z najtragickejších dní posledných rokov, si vyžiadal 15 obetí. 12 obetí, medzi ktorými boli aj deti, si vyžiadala dopravná nehoda pri Nitre. V Revúcej zomreli 3 ženy pri svojej snahe zachrániť opustené psíky z miestneho útulku zasiahnutého povodňou.

Na tragické udalosti okamžite reagovala Zuzana Suchová tým, že na portáli ĽudiaĽuďom.sk vytvorila výzvu v snahe pomôcť pozostalým rodinám. „Výzvu som založila ako súkromná osoba s cieľom pomôcť rodinám zmierniť náklady spojené s nečakanou stratou ich najbližších. Portál ĽudiaĽuďom.sk som si na jej realizáciu vybrala kvôli transparentnosti a dostupnosti,“ uvádza autorka výzvy.

Cieľom výzvy bolo vyzbierať 75 tisíc eur a rozdeliť ich rovnomerne medzi 15 rodín. Túto sumu sa podarilo naplniť za neuveriteľných 13 dní.Od prvej chvíle som verila, že sa to podarí. Srdečne ďakujem všetkým, ktorí pomohli,“ doplnila Suchová.

Výzvu podporilo 3608 darcov, najvyšší dar bol vo výške 6 tisíc eur. Finančné prostriedky budú v priebehu decembra poukázané na účty pozostalých rodín,“ uviedla výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Ella Šingliarová.

„Počas deviatich rokov existencie nášho portálu sme sprostredkovali pomoc ľuďom v núdzi, neziskovým organizáciám, záujmovým združeniam, školám, či samosprávam vo výške takmer 8 miliónov eur od viac než 123 tisíc darcov. Len počas novembra tohto roku k nám denne prišlo  priemerne 539 darcov, ktorí podporili výzvy na našom portáli sumou 336 tisíc eur,“   spresnila  Šingliarová.

Všetky služby na portáli sú zadarmo a dary sú príjemcom pomoci preposielané v plnej výške. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk umiestnených 830 aktívnych výziev o pomoc.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 100

Prísť domov nemusí byť samozrejmosť

Slovenskom otriasla nehoda autobusu a rýchla povodeň. Podporme spolu rodiny 15 obetí, aby sa im aspoň o kúsok ľahšie vracalo do života.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu