Za 24 hodín ľudia pomohli sumou 36 tisíc eur

Pomoc

Tragické udalosti zo stredy 13. novembra 2019 otriasli našou krajinou.  Spolupatričnosť a solidarita Slovákov sa prejavili okamžite, za 24 hodín poslali pozostalým rodinám viac ako 36 tisíc eur a pomoc stále narastá.

13. november, daždivý deň, ktorý si zapamätáme, ako jeden z najtragickejších. 12 obetí, medzi ktorými boli aj deti, si vyžiadala dopravná nehoda pri Nitre. V Revúcej zomreli 3 ženy pri svojej snahe zachrániť opustené psíky z miestneho útulku zasiahnutého povodňou.

Zuzana Suchová okamžite na tragické udalosti reagovala a na portáli ĽudiaĽuďom.sk vytvorila výzvu na pomoc pozostalým rodinám. „Tieto udalosti navždy poznačia všetkých zúčastnených a ich rodiny. Najviac tých, ktorí sa budú musieť vyrovnávať so stratou milovaných – detí, vnúčat, súrodencov, rodičov a starých rodičov. Nečakaná tragická udalosť nás mnohých môže dostať aj do existenčných problémov, preto chceme pomôcť pozostalým aspoň zmierniť náklady spojené so stratou ich blízkych. Darované peniaze rozdelíme rovným dielom rodinám obetí. Pridajte sa a prejavme spolu solidaritu. Sila je v spájaní sa,“ uvádza autorka výzvy Zuzana Suchová.

Darcovia na výzvu reagovali okamžite. Za dve a pol hodiny od zverejnenia výzvy podporila široká verejnosť rodiny pozostalých sumou viac než 10 tisíc eur. Za 24 hodín to už je viac ako 36 tisíc eur a podpora stále narastá. Sila ľudskej spolupatričnosti a ochota pomáhať je obrovská, denne sa s tým stretávame na našom portáli  ĽudiaĽuďom.sk,“ uviedla výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Ella Šingliarová.

 Vždy sme verili, že moderné technológie majú potenciál dať darcovstvu nový rozmer a náš portál ĽudiaĽuďom.sk je toho dôkazom. V online priestore sa informácia o potrebe pomoci šíri rýchlo a pomoc prichádza okamžite. Zmierniť smútok pozostalých, žiaľ, nie je v našich silách, veríme však, že s pomocou darcov prispejeme aspoň k tomu, aby sme pozostalé rodiny odbremenili od finančnej záťaže spojenej so stratou ich najbližších,“ hovorí riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 100

Prísť domov nemusí byť samozrejmosť

Slovenskom otriasla nehoda autobusu a rýchla povodeň. Podporme spolu rodiny 15 obetí, aby sa im aspoň o kúsok ľahšie vracalo do života.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu