Zadarmo dá sa povedať aj nadarmo…

fotka - orez

Veľa krát sa má pýtajú či to organizácie, nadácie alebo aj ľudia z okolia, známy rodina „ Prečo chodíte na tak drahé liečenia, prečo dávate toľko peňazí keď sú tu poisťovne, kúpele hradené poisťovňou. „

Niekedy to ťažko vysvetliť tým, ktorý o tom nič nevedia iba špekulujú čo by bolo zadarmo a lacno.
Môj názor na to celé a verím, že aj rodičia, ktorý majú choré dieťa majú rovnaký názor, je. Pokúsim sa to vysvetliť.
Prešli sme si aj rehabilitáciami cez poisťovňu aj rehabilitácie nehradené poisťovňou. Chodíme stále ambulantne cvičiť kde dostane pacient tri procedúry, ktoré mu hradí poisťovňa.
Dostane 20 minút cvičenie počas tých 20 minút sestrička stihne ešte odtelefonovať a objednať troch pacientov, čiže samotne cvičenie niekedy trvalo biednych 10 minút, potom dostane 8 minút elektro, a mala by dostať aj rašelinový zábal ale fyzioterapeutka sa rozhodne jej to nedať lebo podľa nej ho nepotrebuje.
Pri kontrole u lekárky som to spomenula a bolo zle lebo žalujem. Toto som riešila pri poslednom ambulantnom liečení. Samozrejme procedúry už nedostala odišli sme od nich. Ja sa teda pýtam, „Kto dostal procedúry napísané do poisťovni a uhradené poisťovňou ak ich Alžbetka nemala?“ nik mi na to neodpovie. To je len jedná skúsenosť, mohla by som ich písať x veľa. Skúsenosti s tým verte máme za šesť rokov dosť.
Rozprávali mi o nejakom bodovaní pre poisťovňu, že nemôžu dať viac ako tri procedúry denne a že pre nich je ta a tá procedúra výhodnejšia. Nechápala som o čom mi sestrička hovorí veď predsa na prvom mieste je zdravie mojej dcéry a ak má na niečo nárok cez poisťovňu nezaujíma ma koľko bodov majú oni od poisťovni ale či to vôbec pomôže mojej dcére.
Na druhej strane liečenie, ktoré nehradí poisťovňa, veľmi drahé, no môžem opísať ako prebieha.
Šesť hodín intenzívnej liečby rôzne procedúry a terapie každý deň sa obmieňajú 12 dní pričom venujú sa Alžbetke traja skvelý fyzioterapeuti, pracujú v klude, žiaden stres, že nestihnú nabrať body a obslúžiť čo najviac pacientov, cvičí sa bez plaču a z radosťou a aj to má svoj význam keď dieťa chce nie je nútené. Ide veľa o prístup aký sa zvolí. Dĺžka terapie tiež prinesie výsledok. Tak ak si mám vybrať medzi týmito variantmi, myslím, že odpoveď aj sami poznáte.
Nedá mi nespomenúť ešte jeden malý detail, aj to zadarmo čo hradí poisťovňa nie je celkom tak pretože musím cestovať a to sú tiež náklady na dopravu, niekedy ta cesta do rehabilitačnej ambulancie trvá dlhšie ako samotná procedúra, ktorú dcérka dostane.
Podľa vás čo má väčší význam?
Ja som sa rozhodla bojovať tou ťažšou cestou a tak pomôcť svojim deťom, no potrebujem aj silnú podporu ľudí, ktorý môžu a chcú pomôcť preto vás neustále prosím pomôžte nám získať dostatok finančných prostriedkov na liečenie dcérky a aj syna. Všetkým vám, ktorý sa rozhodnete podporiť naše úsilie srdečne ďakujeme.

ĽudiaĽuďom.sk – Nádej pokračovať v rehabilitačnom liečení pre Alžbetku.

ĽudiaĽuďom.sk – Vaša pomoc by nám umožnila liečiť syna Lukáša


Parezka podporuje výzvy

Image 19

Nádej pokračovať v rehabilitačnom liečení pre Alžbetku.

Alžbetka by rada robila s pravou rúčkou to čo aj s ľavou, no nejde jej to kvôli zraneniu, ktoré mala keď prichádzala na tento svet. Pomohlo by jej však liečenie v špeciálnom rehabilitačnom centre Renona Rehabilitation kde sú výborní fyzioterapeuti, ktorý Alžbetke veľmi pomáhajú hlavne ovládať pravú rúčku, za čo sme im nesmierne vďačný.

Podporiť výzvu

Image 14

Vaša pomoc by nám umožnila liečiť syna Lukáša

Rozhodnúť sa komu viac pomôcť synovi či dcére je pre rodiča nepredstaviteľné. Milujeme predsa každé dieťa rovnako, no keď nastane nejaký problém hlavne ten zdravotný rodič neváha a hľadá možnosť ako mu pomôcť. Máme tú smolu, že obe naše deti potrebujú rehabilitácie a liečenie na čo nám nevystačí jeden príjem aby sme všetko uhradili preto sa obraciam na Vás, ktorý chcete a môžete nám pomôcť. Zo srdca ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu