Založte si alternatívne médium!

Zdroj: FreeDigitalPhotos.net

Upozornenie: Tento návod je vhodný pre extrémistov akéhokoľvek druhu.

 

Šíriť informácie letákmi či na nelegálnych výveskách je out už celé roky. Chvíľu frčali blogy, ale tých už je toľko, že si ich málokto všimne. Aktuálny trendom je založiť si spravodajský server, ktorým budete vôkol šíriť váš svetonázor a ideológiu. Dnes v našom rýchlokurze prinášame niekoľko rád, ktoré sú mimoriadne dôležité pre každého konšpirátora.

1. Dajte do názvu slová ako “slobodný” či “nezávislý” 

Je mimoriadne dôležité, aby vaši čitatelia vedeli, že vás neriadi CIA, Mossad alebo Bratstvo kočičí pracky. Keďže nemôžete rátať s vysokou inteligenciou príjemcov vašich posolstiev, nezabudnite tieto prívlastky rovno zakódovať do svojho mena.

2. Obsah, ktorý nikde inde nedovolili uverejniť, láka pozornosť

Čitatelia sú radi, ak im dáte pocit dôležitosti. Pri každej príležitosti pripomeňte, že toto nikde inde čítať nebudú, pretože ostatné médiá sú a) podplatené, b) zastrašené, c) priamo riadené svetovládou, novým svetovým poriadkom, Židmi, ufónmi alebo zmutovanými kryptoslobodomurármi. Nebojte sa, že by niekomu napadla otázka, ako je možné, že vám sa nič nestane, aj keď uverejňujete takéto tajné informácie. Nenapadne.

3. Publikujte supertajné informácie z webu

Najväčším nepriateľom svetovládcov z Wall Street, Pentagonu alebo … (doplň podľa potreby) je google. Len vďaka nemu môžete dvomi, tromi klikmi (v krátkej pauze, kým sa vám sťahuje ďalší pornofilm) odhaliť aj tie najutajovanejšie prepojenia mocných. Nezabudnite preto k svojim odhaleniam vždy pripojiť linky, ktoré dokazujú pravdivosť vašich zistení. Zvýšite tým svoju dôveryhodnosť. Nebojte, nikto na ne klikať nebude. Ale pre istotu dávajte odkazy na tie najnezrozumiteľnejšie texty na svete (dobrým tipom sú dokumenty EÚ), ideálne v cudzích jazykoch, to nevadí, že s témou nesúvisia.

4. Nespokojný čitateľ, slepý čitateľ

Sledujte diskusie na webe. Vždy sa nájde niekto nespokojný. Médiá sú totiž čosi ako futbal alebo politika, každý im rozumie. Tak kresťania majú pocit, že sa málo píše o viere, ateisti všade vidia pápeža, ľavičiari tvrdia, že žurnalisti ignorujú odbory a krivdia juhoamerickým diktátorom, pravičiarom sa zdá, že všade sú infiltrovaní liberáli. Ak vy o nich písať budete a to čo najviac, začnú vám dôverovať natoľko, že si iný obsah nebudú všímať, respektíve ho začnú považovať za vhodný pre veriaceho / ateistu / ľavičiara / pravičiara. Veď to predsa píšu tí, čo ako jediní píšu o nás, rozumej o nich.

 5. Polovica informácie je správna dávka

Ak chcete povedať A, správny vzorec je Ax2, resp. A+B, kde B=A. Čiže ak chcete niečo podstatné povedať, nikdy to nehovorte priamo, vždy k tomu pridajte inú informáciu, aj keď zjavne nesúvisí s tou vašou. Niekedy stačí jedno spoločné slovo, taký “prepojovák”. Preberte správu o nejakom podujatí a plynule na ňu nadviažte svojou teóriou. Váš čitateľ si to nevšimne a fakt od ideológie istotne neoddelí.

6. Fotka nemusí súvisieť s textom

Čím brutálnejšia je fotka, tým viac čitateľov pritiahne. Pravidlo, že fotografia má súvisieť s textom je dávno prekonaná. Web vám predsa ponúka obrovské priehrštie príšerných záberov, ktoré môžete použiť. Verte mi, že nik z vašich čitateľov nebol na Luniku IX a tak ak použijete záber z kolumbijského slumu, uveria, že to je v Košiciach. Naučte sa používať photoshop, niektoré fotky potrebujú trochu vylepšiť. A hlavne sa nehanbite používať koláže, hlavne ak nie je vidieť, že to sú koláže.

7. Nebojte sa skryť za prezývku

Ľudia v skutočnosti nechcú vedieť, že superman je Clark Kent. Preto ani vy nepodpisujte články skutočným menom. To si môžu dovoliť podplatení novinári, nie revolucionári a osvietenci ako vy. A ak ich ešte navyše podpíšete ako redakcia, dodá to tomu ten patričný punc.

8. Šíriť demagógiu je základné ľudské právo

Nezabudnite, že ktokoľvek vás napadne, je určite slobodomurár, voľnomyšlienkar alebo nejaký liberál infikovaný americkou (prípadne inou) propagandou. Šíriť akýkoľvek nezmysel, vrátane nenávistných štekov, je vaše základné ľudské právo. A kto vám ho upiera, tomu treba rozbiť hubu. Samozrejme nie z tohto dôvodu, ale ako varovanie pred nebezpečným deviantom uverejnite jeho fotku, e-mail, ideálne aj telefónne číslo.

 9. Sľúbte čitateľom oslobodenie, chcú ho

Ako asi môže vyzerať váš čitateľ? Frustrovaný robotník, nezamestnaný krčmový filozof, strhaná matka? Každý z nich túži újsť zo svojho života, oslobodiť sa. Ak im nahovoríte, že za tento život môžu zlé nadnárodné korporácie, izraelská lobby, banky alebo Američania, určite na to skočia. No a v druhom kroku im sľúbte vyslobodenie. Stačí ak budú počúvať či čítať váš slobodný a nezávislý …


Roland Kyška podporuje výzvy

Image 6

Amnesty International

Amnesty International je nezávislé hnutie ľudí z celého sveta, ktorí podporujú ľudskosť a ľudské práva už viac ako 50 rokov. Sme hnutie, ktoré má skutočné výsledky. Väzni svedomia sú prepúšťaní, rozsudky smrti sú rušené, mučitelia sú postavení pred spravodlivý súd, vlády sú nútené meniť svoje správanie a zákony. Naše výsledky majú reálny dopad na životy jednotlivcov. A Vaša podpora nás robí ešte silnejšími!

Podporiť výzvu

Image 1

Nadácia Centra pre filantropiu

Nadácia Centra pre filantropiu bola založená aby pomáhala rozvoju občianskeho aktivizmu, ochrane a tvorbe životného prostredia, ochrane a podpore zdravia a vzdelávania, rozvoju a podpore vedy či pomoci pri živelných pohromách.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu