Zaslúžia si overovatelia svoj týždeň?

overenie

Určite áno. Sme o tom presvedčení.

Možno si poviete: Čo už je to len za hlúposť? Mali sme už kadejaké pamätné dni, týždne i mesiace. Veď ledva skončil marec – mesiac knihy, hneď začal 1. apríl – deň vtákov. Sotva si ich už niekto všíma.

Prečo sme sa teda rozhodli tento týždeň vyhlásiť na portáli ĽudiaĽuďom.sk za Týždeň overovateľov?

Pretože overovatelia sú mimoriadne dôležitou súčasťou portálu. Nie sú len tým, čím sa ĽudiaĽuďom.sk odlišuje od podobných projektov. Vďaka nim môžeme stáť na jednom z hlavných pilierov nášho projektu – na absolútnej otvorenosti.

Keď sme vytvárali tento portál, vedeli sme presne, čo nechceme. Nechceme, aby jeho súčasťou bol nejaký orgán, rada či výbor, ktorý bude rozhodovať o tom, kto si zaslúži pomoc. Kto má právo uverejniť svoju výzvu na darcovskom portáli. Naopak, na ĽudiaĽuďom.sk si ju môže veľmi jednoducho a rýchlo uverejniť ktokoľvek, kto sa ocitol v núdzi alebo má dobrý nápad.

Nemusí čakať, kým mu správny úradník dá pečiatku alebo kým zasadne pár funkcionárov, aby rozhodli, či je hoden pomoci bežných ľudí. U nás takúto možnosť dostáva každý, kto splní základné podmienky. Je len na darcoch, aby rozhodli, komu chcú pomôcť, v konečnom dôsledku predsa ide o ich peniaze.

Pri takejto otvorenosti ale portálu čosi chýbalo – garancia, že peniaze darcov smerujú na správny účel. Preto sme vymysleli inštitút overovateľov. Sú to nezávislé osoby, ktoré potvrdzujú pravdivosť výzvy, teda to, že príjemca skutočne existuje a potrebuje pomoc. Pomáhajú darcom lepšie sa zorientovať a dávajú im odporučenia pre koho sa môžu rozhodnúť.

Toto všetko robia úplne zadarmo, veľmi často vo svojom voľnom čase. A za to im skutočne patrí vďaka. Aj takáto symbolická v podobe Týždňa overovateľov, ktorý sme vyhlásili.

Dovoľte nám, milí overovatelia, aby sme Vám povedali, ako si vážime Vašu dobrovoľnícku prácu pre ĽudiaĽuďom.sk, pre príjemcov, ľudí v núdzi či organizácie, ktoré potrebujú pomoc. Vďaka Vám za všetko!

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu