Život bez končatín, život bez starostí?

nick 2

Prinášame vám krátky článok o charizmatickom Austrálčanovi Nickovi, ktorý môže inšpirovať nás všetkých.

Málokto by si dokázal v jeho situácii zachovať úsmev na tvári a bezstarostný vietor vo vlasoch. Nick Vujicic sa narodil bez končatín, no to mu nebráni v tom, aby si život užíval plnými dúškami.

Charizmatický Austrálčan so srbskými koreňmi sa narodil s obrovským handicapom. Nemá ani ruky, ani nohy. Lekári nikdy nedokázali jeho rodičom vysvetliť, prečo je ich syn odlišný. Domnievajú sa, že trpí veľmi ojedinelou vrodenou poruchou, ktorá je známa ako tetra-amelia syndróm. Nick má jednu malú nohu, ktorá mu vyrástla v oblasti pásu a bokov. Pomocou nej udržiava rovnováhu, prstami dvíha predmety a dokonca dokáže aj kopnúť loptu.

Nick sám priznal, že je závislý od adrenalínu, čo sa prejavuje obrovskou vášňou skúšať všetky adrenalínové športy. Tento odvážny mladý muž pravidelne pláva, vyskúšal aj parašutizmus.

Dnes je Nick svetoznámy motivačný rečník, ktorý vedie neziskovú organizáciu Life without limbs. Cestuje po celom svete a na základe svojho príbehu rozdáva ľuďom nádej a radosť zo života, hoci aj s postihnutím a snaží sa bojovať proti šikanovaniu. So svojou manželkou Kanae žijú v Kalifornii a vychovávajú dvojročného syna.

Nie vždy však vedel o svojom handicape otvorene hovoriť. Počas štúdia na základnej škole sa nemohol so svojou anomáliou vyrovnať, trpel ťažkými depresiami a dokonca sa ako desať ročný pokúsil spáchať samovraždu. Dnes vyžaruje optimizmom a všetkých zahŕňa pozitívnou energiou.

Zdroj textu: http://www.bbc.com/capital/story/20150318-leading-without-limbs

Zdroj foto: www.todayonline.com

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu