Životná chyba – ľudia zásadné veci nerobia naplno

Začnem príkladom.

Po koncerte slávneho klaviristu za ním prišla obdivovateľka a rozplývala sa:

„Majstro, ste úžasný. Hráte ako Pánboh.  Ste úplne jedinečný. Ja by som obetovala celý svoj život, keby som vedela tak hrať na klavíri ako vy.“

Viete čo odpovedal fenomenálny klavirista? On odpovedal:

„Milá pani, ja som ten život obetoval.“

Niektoré veci totiž nejde robiť iba na polovicu. Ani na 90% ani na 99%. Čo by povedal váš partner, keby ste prišli domov a povedali:

„Miláčik, bola som ti na 99% verná?“

???

Asi by moc nadšený nebol, že? Niektoré veci proste buď sú, alebo nie sú.

Nič medzi tým.

A rovnako tak ani ženy nemôžu byť na 70% tehotné.

Keď ľudia niečo začínajú, tak si povedia:

„Skúsim to. Urobím pár pokusov a snáď to vyjde.“

Súvisí to s motiváciou. Ľudia totiž príliš spoliehajú na vedenie druhých a na motiváciu zvonka od iných ľudí. Lenže motivácia zvonku je „ako smrad“. Ten sa za pár hodín vyvetrá a nikto nepozná, že niečo vo vnútri bolo. Dôležité totiž je, že ľudia vedia motivovať samých seba.

Aj preto otvárame Tréningové centrum pre hendikepovaných.

Zastávame totiž názor, že chránené pracoviská pomáhajú ľuďom so zdravotným postihnutím žiť chráneným životom, ktorý im pomáha existovať vo svete, v ktorom sami žiť nevedia. Často sa totiž stáva, že zdravotné postihnutie človeka vyradí z koľají bežného života a nie je tak schopný opäť sa zaradiť do normálneho pracovného procesu. Práve túto bariéru chceme prekonať aj tréningovým centrum (špecializovanou kaviarňou pre hendikepovaných spojenou s knižnicou nielen pre handicapovaných).  Našim cieľom je, aby zdravotne postihnuté osoby nezostávali doma či v ústavných zariadeniach len preto, že nemajú vytvorené a prispôsobené pracovné podmienky. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia tak ponúkame podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšujeme kvalitu života hendikepovaných.

Napokon aj Sir Winston Churchill raz prehlásil: „Nikdy nebite nepriateľa iba na polovicu.“

Myslím, že tým chcel povedať, že keď niečo začnete, tak to urobte poriadne, dokonale a dokonči to. A to aj vtedy, ak ste chorý alebo telesne postihnutý.

Pretože história dokázala, že musíte zodvihnúť zadok a niečo robiť.

Pretože pokiaľ to, čo viete, nevykričíte do sveta, tak sa to ten svet nedozvie.

Pretože je dôležité uvedomiť si, že úspech nemusí byť iba o materiálnom bohatstve. Úspešný je totiž každý človek, ktorý dokáže splniť svoje sny. A tie ciele nemusia byť iba finančné. Tu ide o duševné či duchovné bohatstvo.

…aj keď aj tomu treba dopomôcť.

 


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu