Profil autora

Články autora

Krstné meno: Elena

Priezvisko: Pätoprstá

Web: http://www.restart.ludialudom.sk

O autorovi:

ReŠtart je projekt americkej neziskovej organizácie TechSoup Global, ktorá ho v roku 2011 odskúšala v Rumunsku. V roku 2012 sa pilotne testoval aj v Čechách a na Slovensku jeho organizovanie prebralo Centrum pre Filantropiu pod záštitou Amerického veľvyslanectva.
Projekt je určený pre aktívnych občanov, študentov, mimovládne organizácie, neformálne skupiny, či startupistov, ktorí by radi rozbehli verejnoprospešný projekt v oblasti transparentnosti a efektívnosti spravovania vecí verejných, boja proti korupcii, podpory právneho štátu a otvorenosti spoločnosti v rôznych oblastiach.
Pre sociálnych inovátorov predstavuje súťaž jedinečnú a cennú príležitosť na zdieľanie a prijímanie spätnej väzby o ich nápadoch, možnosť spojiť sa IT&C komunitami, firmami a mimovládnymi organizáciami pri spustení funkčnej platformy schopnej priniesť sociálnu zmenu v relatívne krátkom časovom období.
Cieľom projektu je podporiť čo najviac online riešení, ktoré iniciujú spoločenskú zmenu. Aplikácie majú slúžiť občanom a majú konštruktívnym a neagresívnym spôsobom pomáhať riešiť problémy, s ktorými sa stretávajú občania.

Články autora

Boj za efektívnu správu, antikorupciu a transparentnosť v online priestore – Projekt ReŠtart Slovensko

12. Február 2015

Máš pocit, že tejto krajine mrzne systém? ReŠtartuj Slovensko s nami! – vyzýva Centrum pre filantropiu v rámci tretieho ročníka súťaže ReŠtart Slovensko, ktorou chce zlepšiť fungovanie spoločnosti a pomôcť riešiť jej akútne problémy pomocou funkčných webových a mobilných riešení. Uzávierka prihlasovania projektov do súťaže je už 20.februára! Projekt ReŠtart vznikol z nápadu americkej neziskovej organizácie TechSoup Global. V roku 2012 […] Celý článok

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu