Ako ma malé mača vystršilo na smrť.

Na začiatok musím vysvetliť situáciu.  Sestra býva v rodičovskom dome, je tam veľká záhrada.  Nakoľko má zdravotné problémy,  spoločne si dorábame zeleninu a chováme sliepky. Na dvore nechýbala ani mačka. Mala malé mačiatka, ktoré ešte nevedeli ani samé  papať,  keď “mamu” zrazilo auto.  Sestre sa podarilo jedno krásne, trojfarebné odchovať.  Teraz je  z neho maznáčik. Pletie sa nám pod nohy,  nemá problém vyliezť po nohaviciach až na plecia a vynútiť si pozornosť.  Sestra je na dovolenke a tak starostlivosť o sliepky je na mne. Pred pár dňami mača vyliezlo na strom a nevedelo zísť. Nezostalo nič iné, len zobrať rebrík a mačaťu pomôcť. Pokračovala som v práci a mača bolo opäť na strome a zas miavčalo ako o život. Tentokrát som mu len pomohla dostať sa dolu- posúvala som ho po konároch dolu, aby sa naučilo ako sa dostať dolu. Pomohlo to, mačiatko behalo zo stromu na strom,  malo z toho radosť…. Asi o dva dni som bola v záhrade, bolo veľmi teplo, tak som zostala pod stromom v chládku… Premohli ma spomienky… Tak som tam stála a premýšľala ako je na dvore ticho, žiadny krik a vrava detí.. ( sestra má zverené do výchovy 8 a  10 ročné vnúčatá) V tomto mojom zadumaní mi zrazu to malé mača skočilo zo stromu na plecia…. Skoro som tam skolabovala.  Mačiatko ihneď začalo vrňúkať a líškať sa…V ten deň som mala som dosť práce  nevenovala som sa mu.  Akurát som mu dala žrať a išla som pracovať.  Takto  si vynútilo moju pozornosť….


Zuzana Kušnierová podporuje výzvy

Image 15

Aby moje vnúčatá mali detstvo ako iné deti a nezdedili dlhy

Dobrý deň, som 58 ročná rozvedená inv. dôchodkyňa, mám v náhradnej starostlivosti 9 a 7 ročné vnúčatá a som veľmi zadĺžená.Žijeme v starom zdedenom rodinnom dome, ktorý potrebuje opravu.

Podporiť výzvu

Image 65

...Sama so štyrmi deťmi

Dobrý deň. Volám sa Anka, mám 34 rokov a som sama so štyrmi deťmi na rodičovskej dovolenke. Nachádzam sa v zúfalej situácii a nemám nikoho, kto by mi pomohol.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu