Behom na pomoc naprieč Slovenskom

Dušan Gaži a Lucie Bílá, ktorá je jedným z najväčších podporovateľov charitatívneho behu

Košičan Dušan Gaži sa opäť chystá absolvovať viac ako 400 km dlhú trasu naprieč Slovenskom.
Vzdialenosť medzi Bratislavou a Košicami chce behom kombinovaným s chôdzou prekonať už niekoľkýkrát. Cieľom nie je len snaha preukázať svoje fyzické schopnosti, vytrvalosť a odhodlanie, ale predovšetkým snaha pomôcť.

Dušan Gaži absolvoval beh, ktorého cieľom bolo pomôcť tým, ktorí to potrebujú, už štyrikrát. Prvýkrát v roku 2009, kedy výťažkom z charitatívneho behu podporil detskú onkológiu. V roku 2010 pomohol vyzbieranou čiastkou rodine, ktorej dcérka Terezka bola vo veľmi vážnej zdravotnej situácii. V roku 2012 vybehal pán Gaži zájazd do Talianska pre rodinu, ktorá veľmi túžila po ceste k moru.  Výťažok z minuloročného behu putoval na kúpu auta pre ťažko postihnutého Tomáša, ktorého zdravotný stav si vyžaduje časté prevozy k lekárovi.

Tento rok by chcel Dušan Gaži opäť pomôcť svojím odhodlaním a bežeckým výkonom.
Výťažok z akcie Charita tour 2014 bude venovaný na kúpu zdravotníckych pomôcok pre desiatich pacientov z celého Slovenska. Peniaze získané prostredníctvom finančnej zbierky budú použité na zakúpenie kyslíkových prístrojov, polohovateľných vozíkov, poukážok na kúpeľné masáže a rehabilitácie a ďalšie veci, ktoré pomôžu vybraným pacientom.

Štart piateho ročníka Charita tour je naplánovaný na 2.septembra 2014, kedy pán Gaži odštartuje v Bratislave svoj nonstop beh. Ciele bude mať rovno dva – prvým bude dostať sa na stanovené miesto v Košiciach, druhým cieľom naplnenia svojej vízie bude možnosť pomôcť.
Odhadovaný čas charitatívneho behu je okolo 54 hodín. Dušan Gaži teda dobehne do cieľa 4.septembra, kedy zároveň oslávi svoje 54. narodeniny. Darčeky však bude predovšetkým rozdávať. Priamo v mieste cieľa bude spolu s primátorom mesta Košice a zároveň jedným z hlavných sponzorov, MUDr. Richardom Rašim, odovzdávať zdravotnícke pomôcky vybraným pacientom.

Podporme spolu autora tohto skvelého projektu, ktorý je zároveň výborným bežcom, ale predovšetkým človekom s veľkým srdcom. Pomáhať druhým je mu vlastné a ako sám vraví, teší sa z toho,  že vďaka svojmu zdraviu a fyzickej kondícii pomôže alebo prispeje niekomu, kto takéto šťastie v živote nemá.

(Foto poskytnuté p. Dušanom Gažim)

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 22

Aby nožičky poslúchali

Potrebujeme pomoc dobrých ľudí, aby naše slniečko mohlo napredovať a urobiť svoje prvé kroky, ktoré sú pre ostatných samozrejmosť, ale pre nás ten najkrajší sen, ktorý si musí naša láska ťažko vybojovať.

Podporiť výzvu

Image 18

"Pomoc pre Lukáška na liečbu v centre Liberta"

Finančná pomoc pre Lukáška na liečbu v centre Liberta

Podporiť výzvu

Image 14

Pomôžte Jessi postaviť sa na nohy...

Chcem sa hrať so svojou sestričkou...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu