Ďakujeme za možnosť zakúpenia oxi prístroja.

11.3.2013 som napísala výzvu na Ľudia Ľuďom o pomoc zakúpiť pre dcérku Alžbetku oxi prístroj. Keďže chodíme na rehabilitačné liečenia kde túto procedúru absolvujeme, rozhodla som sa kvôli dobrým výsledkom to dávať Alžbetke aj doma. Cena prístroje je dosť vysoká, preto som o pomoc požiadala rôzne nadácie, sponzorov firmy, a aj vás dobrých ľudí. Na moje prekvapenie sa to podarilo vo veľmi krátkom čase, som veľmi prekvapená, že sa našiel sponzor a pomohol nám s tým. Teda až dvaja sponzori. Naša úprimná a srdečná vďaka. Vďaka patrí aj pánovi Jozefovi, ktorý nám na túto výzvu prispel darom, ktorý využijeme na kúpu pomôcok fit loptu na cvičenie a zaplatíme súkromné cvičenie a masáž.
Pri oslovovaní nadácií som mala aj negatívne poznámky od nemenovanej nadácií, že načo to chcem zakúpiť? Poviem vám, bol to dosť nepríjemný telefonát. Mala som čo robiť aby som vysvetlila o čo vlastne ide, niekto ma mylnú predstavu o tom, čo taký oxi prístroj je. Že vraj ho používajú iba umierajúci v nemocnici alebo ľudia majúci problémy z dýchaním.
Pravda je však aj to, že oxi prístroj respektíve oxi terapia je rovnomerne zásobovanie organizmu koncentrovaným kyslíkom, čo umožní zlepšiť a urýchliť regeneráciu síl po prekonaní nejakej choroby, priaznivo pôsobí a ovplyvňuje centrálnu nervovú sústavu, keďže Alžbetkyne ochorenie je nervového charakteru, dokážeme touto terapiou napomôcť k zlepšeniu funkčnosti ručičky. Účinky tejto terapie pretrvávajú dlho a udržujú rozbehnutú regeneráciu organizmu na bunečnej úrovni. Oxiterapia upokojuje nervový systém, preto verím v to, že odbúrame tým aj Alžbetkyne nepokojne spinkanie v noci.
Nad nepríjemným telefonátom som sa už povzniesla, lebo kto chce pomôcť pomôže a nehľadá výhovorky, a nakoniec sa našli aj múdri ľudia, ktorý to celé pochopili a samozrejme všetko sa zdokladuje, som im nesmierne vďačná za šancu, ktorou pomohli malej Alžbetke. Každá minca má dva strany.
Snažíme sa urobiť pre Alžbetku maximum, každá terapia má niečo do seba a pomáha. Na liečenia nemôžeme chodiť tak často ako by bolo potrebné, ale doma si čas na to čo pomáha vždy nájdeme, lebo ináč sa to ani nedá. Vieme, že to úplne nenahradí profesionálnu rehabilitáciu, po ktorej je samozrejme viditeľný výsledok, ale aspoň trocha pomôžeme nezhoršovať zdravotný stav Alžbetke.
Ešte raz úprimne ĎAKUJEME.
Prikladám aj foto ako každý deň dávame procdúrku, (takto to voláme) a pritom cvičíme jemnú motoriku ručičky.


Parezka podporuje výzvy

Image 100

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Podporiť výzvu

Image 7

Keď som to počula, zrútil sa mi svet

Azda najkrajšie v živote ženy je tehotenstvo aj keď namáhavé obdobie, ale krásne. Všetká tá príprava na bezpečný príchod bábätka.Aj ja som urobila všetko preto aby sa nám vytúžene dieťatko narodilo zdravé. Tehotenstvo prebiehalo bez problémov. No niekedy pri pôrode nejdu veci tak ako by mali. Zranenie nastalo kvôli tomu, že Lalka namala dostatok priestoru, bezpečne prejsť. Ramena sa zachytili. Rúčka je už teraz kratšia ako druhá, nervy a svaly sú trvalé poškodené a nikdy sa nezahoja. Diagnóza : popôrodná paréza brachialneho plexu, horný aj dolný typ, ochrnutie pravej hornej končatiny.

Podporiť výzvu

Image 13

Branko prosí dobrých ľudí o finančný príspevok na rehabilitáciu

... naším najväčším snom je, aby náš malý Branko chodil sám bez pomoci a rozprával nám, ako nás veľmi ľúbi, zaradil sa medzi ostatné deti a viedol plnohodnotný život. Preto Vás touto cestou prosíme o pomoc, aby Branko mohol znova zopakovať rehabilitačný pobyt v súkromnom rehabilitačnom centre RENONA v Šúrovciach a veríme, že Vás príbeh našej rodiny nenechal ľahostajnými a s Vašou pomocou sa nám istotne podarí naplniť naše sny a túžby....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu