DČR: Monika s kamarátmi zachránili život premrznutej starenke

Monika spomína, ako spolu s kamarátmi zachránili  život starenke, ktorá v tuhej zime nevládala dôjsť domov. Šikovné deťúrence boli ocenené v roku 2002 v kategórii Pomoc iným ľuďom.

Jedného zimného dňa sme s kamarátmi išli na prechádzku. Nevedeli sme kam, ale išli sme. Sneh nám vŕzgal pod nohami a my sme v ňom zanechávali hlboké stopy. Asi po dvoch hodinách sa začalo stmievať. Rozhodli sme s vrátiť. Asi v polovici cesty sme zbadali nejakú kopu snehu. Nezdalo sa nám, že by to bol iba sneh. Keď sme sa išli pozrieť bližšie, videli sme v snehu polozamrznutú starenku. V ruke zvierala nákupnú tašku. Pomohli sme jej vstať, lebo sa jej podlamovali skrehnuté nohy. Nevedeli sme z kadiaľ je. Spýtali sme sa jej, ale nevedela odpovedať, len sa triasla od zimy. Môj bratranec si vyzliekol sveter a dal ho na ňu, aby jej bolo lepšie. Zrazu mi prišlo niečo na um. Zobrať ju do najbližšej dediny. Všetci súhlasili, no nevedeli sme presne, kde sme, lebo sme boli asi v strede poľa. Nakoniec sme sa rozhodli zobrať ju tou cestou, ktorou šla ona, lebo sme videli jej stopy. Prišli sme do dediny, kde ju spoznala nejaká asi 40-ročná pani. Zobrala si ju domov nám odľahlo a spokojní sme sa vrátili domov.


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu