DČR: Ninka pomohla starenke pozbierať rozsypaný nákup a chodí ju navštevovať

Piatačka Nina pomohla starenke s rozsypaným nákupom. Za svoj čin si vyslúžila v roku 2010 ocenenie v kategórii Pomoc ľuďom.

„Bol krásny slnečný deň… Bola som na prázdninách u mojich starých rodičov. Mám ich veľmi rada a trávim u nich každý víkend a prázdniny. Rada pomáham nielen starkej, ale aj starkému. Sú starší a z mojej pomoci sa tešia. Ráno som sa naraňajkovala a spolu so starkým sme šli do dielne opravovať bicykel. Ešte sme ho nestihli ani opraviť, keď starká volala: „Ninka, kde si?“ Potrebujem hladkú múku na tvoj obľúbený koláč. Mohla by si ísť do potravín a kúpiť ju?“ Starká mi podala peniaze a povedala, aby som si kúpila aj lízanku. Ako som prichádzala k obchodu, uvidela som starú zhrbenú babičku…Videla som, ako sa trápi s nákupom, ktorý jej spadol na zem. Taška sa pod ťarchou pretrhla. Neváhala som a utekala jej na pomoc. Po ceste sa kotúľala fľaša s olejom, soľ sa rozsypala, pečivo ležalo na zemi, jabĺčka sa rozkotúľali každé iným smerom. Keď som k nej pribehla, slzy jej stekali po tvári a bedákala : „Toľká škoda, čo budem teraz robiť?“ Snažila sa zbierať nákup, ale nedarilo sa jej. „Ja som Ninka a rada vám pomôžem,“ prihovorila som sa jej. Od pani predavačky som si išla vypýtať tašku, do ktorej som vložila nákup. „Jáj, dievčatko, ty si ale šikovné! A čia si ty?“ Na túto otázku som jej odpovedala cestou k jej domu, kde som jej pomohla s nákupom… Koláčik chutil výborne a nielen preto, že som starkej pomohla pri pečení, ale hlavne preto, že som z neho vzala kúsok aj babke. Veľmi sa potešila. Odvtedy chodím babku navštíviť vždy, keď som na prázdninách. Nikdy jej nezabudnem priniesť nákup z potravín. Ona sa na mňa milo usmeje a mňa zohreje pri srdiečku.“


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu