DČR: Pomohla kamarátke dostať sa spod vplyvu zlej partie

Tamara, bývalá žiačka ZŠ Maurerova 21, Košice opisuje, ako pomohla svojej kamarátke. Zachovala sa správne. Koľkí dospelí by činili rovnako?

Pomohla som svojej bývalej najlepšej kamarátke, ktorá sa dostala do veľmi zlej partie, kde sa drogovalo. Jedného dňa ju kamaráti nahovorili, aby na ďalší deň nešla do školy, aby išla s nimi na „výlet“ k Hornádu. Ale, bohužiaľ, nebol to výlet, ale išli si tam nazbierať a zjesť tzv. drogu durman. No a ona urobila tak, ako oni povedali, zjedla asi 100 semiačok a celý svet sa jej začal točiť.

Zo začiatku to, že vraj, bolo veľmi zábavné, no prišiel osudný večer. Ľahla si, bolo jej veľmi zle, celú noc zvracala, zozelenela a celá sa triasla na posteli, nikoho nevnímala. Mala halucinácie. Ráno sa zobudila a mama sa jej pýtala, kde bola. Už musela povedať celú pravdu, pretože rodičia si to všetko večer všimli a celú noc kvôli tomu nespali. No lenže ona sa nechcela priznať, že zobrala durman a rodičia si mysleli, že jej bolo len tak zle. Mňa to veľmi naštvalo, že nepovedala pravdu, lebo by si to zobrala ešte raz a navykla by si na to. A tak som to povedala jej rodičom. Jej rodičia sa mi za to poďakovali a poprosili ma, aby som bola stále s ňou, aby už do tej partie nešla. Bola na protidrogovom teste, no a ja som jej pomohla tým, aby sa už do tej partie nevracala, pretože ona aj po tejto udalosti chcela ísť tam. Chodila som stále k nej, všade som bola s ňou a ona pomaly na partiu zabudla. Teraz je z nej pekné dievča a už aj známky si zlepšila. Povedala, že už nikdy žiadnu drogu nezoberie, a tým čo drogujú, bude pomáhať s tým prestať. Tento príbeh sa stal v novembri 2000.


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu