DČR: Zahynula pri záchrane topiaceho sa chlapca

O šľachetnom čine Danky z Martina napísali v roku 2001 do Detského činu roka jej spolužiačky Linda a Katka, žiačky 8.B na ZŠ Hurbanova v Martine. Danka za záchranu života kamaráta položila život vlastný.

Prečo si myslíme, že aj keď je to udalosť spred dvoch rokov, chceme o nej písať teraz? Prečo práve k „Činu roka“? Pretože až neskôr sme sa dozvedeli, čím sa Daniela Talápková, naša spolužiačka, zaslúžila, aby sa o nej hovorilo. Veď zachránila ľudský život.

Bolo to tesne pár dní pred ukončením šiesteho ročníka. V jedno popoludnie sa Daniela spolu s deťmi od susedov vybrala na prechádzku k Ontáriu. Chcela chlapca, ktorý bol s ňou, naučiť plávať. Pri tom, ako ho Daniela učila plávať, chlapec sa zamotal do akýchsi rias a začal sa topiť. Daniela hneď k nemu priplávala a dostala ho odtiaľ von, ale pritom sa tam zamotala sama a nedokázala sa vyslobodiť. Pod vodou bola pridlho, a keď sa k nej dostal chlap, ktorý to zistil dosť neskoro, bola už mŕtva. Daniela chlapca zachránila, ale ona pri tomto čine zahynula. Táto smutná udalosť nami veľmi otriasla. A preto, Daniela, naše spomienky na teba ostanú vždy v našich srdciach.


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu