Deň otvorených dverí, i sŕdc

Pri príležitostí Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím (3.december) zamestnanci a dobrovoľníci s telesným a zmyslovým postihnutím z Chránenej kaviarne s knižnicou Prístav v Banskej Bystrici pozývajú na Deň otvorených dverí.

„Rozhodli sme sa ho zorganizovať s cieľom, aby sme opätovne otvorili problematiku zdravotného postihnutia. Veríme, že aj takýto druh akcií umožní širokej verejnosti lepšie chápať daný problém so zameraním na práva osôb so zdravotným postihnutím, ako aj ich možnosť integrácie do spoločnosti v oblasti sociálnej, ekonomickej, politickej a aj v kultúrnom živote. Domnievam sa totiž, že je dôležité stále opakovanie a venovanie sa týmto témam a je tu neustála potreba zdôrazňovať, že je pred nami všetkými ešte veľa práce na poli sprístupňovania života pre všetky cieľové skupiny, osôb so zdravotným postihnutím, nevynímajúc,“ konštatuje Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka občianskeho združenia Prístav nádeje.

Návštevníci tak budú mať príležitosť stretnúť sa s „Prístavákmi“ – osobami so zdravotným postihnutím a porozprávať sa s nimi na tému: „Ako sa žije so zdravotným postihnutím“. Okrem iného na Vás v tento deň v Chránenej kaviarni s knižnicou Prístav, situovanej v Obchodnom dome Prior na Robotníckej ulici v Banskej Bystrici na 2. poschodí, čaká aj ponuka výrobkov z chránenej dielne (vhodné aj ako darček pod vianočný stromček) a domáce koláčiky, ktoré v tento deň búdu ku každému nápoju Prístaváci servírovať ZDARMA. Mini detský kútik, WiFi free, knihy, ako aj príjemná atmosféra, sú v tejto kaviarničke už štandardom.

Myslíme si, že aktivity občianskeho združenia Prístav nádeje neraz smerujú k hlavnej myšlienke, poukazovať na prístupnosť, čo znamená, že ľudia so zdravotným postihnutím majú mať, rovnako ako ľudia bez zdravotného postihnutia, prístup k „fyzickému“ prostrediu, doprave, informačným a komunikačným technológiám a systémom, ako aj k iným zariadeniam, tovarom a službám, ale aj k zamestnaniu. „Aj preto verím, že okrem Dňa otvorených dverí otvoríme aj svoje srdcia,“ dodáva Václavková.

Nepremeškajte tak tento deň a buďte pritom.


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 22

Darujme zdravie formou liečebno-rehabilitačného pobytu

Hendikep. Postihnutie. Choroba. Dlhodobá. Chronická. A niekedy poúrazová. Mali by sme urobiť všetko pre obnovu, alebo náhradu porušenej funkcie, ktorá v rámci procesu rehabilitácie osoby so zdravotným postihnutím vytvorí základné predpoklady pre jej integráciu. Pre nás – ľudí so zdravotným postihnutím – je rehabilitácia najdôležitejšia. Je to šanca, nádej, ale i tvrdá drina. Posun vpred.

Podporiť výzvu

Image 1

Prístav nádeje - TRÉNINGOVÉ CENTRUM PRE HENDIKEPOVANÝCH

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu