Deň želaní

V sobotu 22.9. bol pre Alžbetku krásny deň. Nezisková organizácia ŽELAJ SI po tretíkrát usporiada Deň želaní, ktorý sa konalo aj v Košiciach. Balóny s lístočkom, na ktorý sme napísali aj my želanie a vypustili ho do neba.
Alžbetka tam vystúpila na pódium, dostala krásne didaktické hračky, ktoré jej pomáhajú, plyšákov, ktoré ju potešia veľmi,  a vďaka darkyni z Košíc dostala trampolínu, na ktorej veľmi rada skáče.

Radosť v očiach dieťaťa sa nedá ani opísať. Bolo mi veľmi ľúto, že som tam nemohla byť s Alžbetkou, aby som videla aká bola prekvapená. Keďže som po operácii, musela som ostať doma.
Bol tam s Alžbetkou môj muž a ten mi opísal ako sa Alžbetke rozjasnili očká a akú radosť jej urobilo keď jej organizátori dali do rúčky kopec balónov, ktoré mala vypustiť do neba, zaiste to nechápala, lebo ich nechcela pustiť,  bolo ich toľko veľa, ale nakoniec ich vypustila a potom už išli balóniky zo želaním.

Samozrejme naším najväčším želaním by bolo keby bola Alžbetka úplne zdravá. Ale už teraz vieme, že to nikdy nebude, lebo jej diagnóza je trvalá a zranenie, ktoré nikdy nezmizne. Niet úniku pred týmto zranením, musíme každý deň pozerať ako sa trápi pri obliekaní jedení a hraní. S tím budeme žiť celý život.

Dokonca sa už začal Alžbetkýn stav zhoršovať. Skracuje sa jej už aj nôžka, ortopéd jej dal urobiť snímok a potvrdilo sa že je už aj nôžka kratšia. Uvidíme čo potvrdia ďalšie vyšetrenia aj preto som rada, že vďaka finančným  darom môžme absolvovať liečenia. Alžbetka začala mať zasa bolesti, povedali nám, že sú to rastové bolesti. Je to veľmi ťažké ak jej nevieme pomôcť zmierniť tu bolesť, môžme ju len utišovať a tíško trpieť z ňou. Alžbetka má obmedzenia je ich dosť veľa, boj s každodenným životom, rozsiahle terapie, fyzickú bolesť a my celkovo s tým spojené finančné problémy.

Chceme robiť život Alžbetke čo najlepšie ako to len pôjde. Máme toľko možností, toľko obáv. Vieme, že to nikdy nemôžeme vzdať. Aj vďaka takejto pomoci akú sme dostali sobotu je Alžbetka veselá a môže sa hrať z hračkami, ktoré si nemôžme dovoliť kúpiť. Zo srdca ďakujeme všetkým darcom.

 

 

 

 

 

 

 


Parezka podporuje výzvy

Image 16

Prosba o pomoc pre Alžbetku na kupeľnu liečbu

Chceli by sme veľmi aby raz Alžbetka mohla povedať ” rúčka funguje.

Podporiť výzvu

Image 52

Miška 650g

Volám sa Miška, narodila som sa veľmi skoro v 24tt (6.mesiac) s hmotnosťou 650g. Dnes mám 19 mesiacov (korig. 15,5 mes) a váhu 5,8kg. Som na úrovni novorodenca, neviem sa otáčať, sedieť, držať hračky, no najviac ma brzdí zrak. Nosím okuliare, vidím len na veľmi krátku vzdialenosť, nesledujem predmety, lebo moja hlavička nevie spracovať prenos obrazu. Pokroky sú zanedbateľné. Moje diagnózy sú detská mozgová obrna - kvadruspastická forma, sekundárna mikrocefalia a epilepsia, bronchopulmonálna dysplázia, malnutrícia, retinopatia, ťažká myopia (dioptrie -14!),... Potrebujem prostriedky na súkromné rehabilitačné centrum Adeli alebo Renona. Ďakujem.

Podporiť výzvu

Image 3

Veronika sa chce dostať na nohy

PROSIM VAS VELMI CHCEM ZNOVA POKRAČOVAŤ V LIEČBE -POMOŽTE MI PROSIM.............

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu