Detský čin roka 2015: Levikeho objatia zmenili školu. Pripravte sa, začíname.

slowball-effect-300x136

Pamätáte si na film „Pošli to ďalej?“ V ňom sa siedmak Trevor z Nevady pokúša zmeniť svoje okolie pomocou trom ľuďom, ktorí sa majú „revanšovať“ dobrým skutkom pre ďalšie tri osoby. Vytvára sa tak multiplikačný efekt. Levikeho objatia sú príbehu podobné v tom, že sa ako snehová gula plná dobrej nálady a prívetivosti kotúľajú celou školou. Navyše, všetci účastníci lavíny objatí sa poobede zo školy vytratia a svoju pozitívnu naladenosť vedomo či nevedomo roznášajú všade navôkol.

Levike je žiak štvrtého ročníka Špeciálnej základnej školy v Komárne s Downovým syndrómom, neustále vyžarujúc pozitívnou energiou. Od Trevora sa odlišuje svojou spontánnosťou a jednoduchosťou. Za jeho činmi nenájdeme premyslený plán ako zlepšiť svet okolo seba, on otvára náručie pre spolužiakov, lebo to tak cíti v danom momente. Jeho objatia sú nezištné a úprimné, preto majú v sebe silu. Objatie nie je vôbec nákladné, vytvára však vysokú pridanú hodnotu pre obe strany. Vedomie, že nie sme sami a niekto nás má rád, a nádej, že všetko bude lepšie. V každodenných situáciach, toto vedomie a táto nádej, sú to, čo nám dodáva radosť a elán žiť.

Levikeho príbeh som si ako svoj prvý príspevok vybrala náhodne. Predstavuje symbol toho, čo by mohol projekt Detský čin roka dosiahnuť. Ja by som si priala, aby náhľady do detských malých veľkých činov pôsobili tak ako Levikeho objatia. Aby sme si z nich niečo pozitívne zobrali, a to následne aktívne šírili aj všade okolo nás. Aby sme nezostali len pri pozastavení sa nad dobrými skutkami detí, ale aby sme si ich vryli do pamäte a srdca, a snažili sa tieto činy napodobňovať vo svojom dennodennom živote. Detské počiny sa tak stanú snehovou guľou, ktorá sa bude valiť v prospech ľudskosti.

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu