Gorila.sk v novom šate

gorila

Spolupráca s populárnym internetovým kníhkupectvom Gorila.sk, vďaka ktorej môžu dvaja najštedrejší darcovia v mesiacoch október a november získať poukážku na nákup v hodnote 30 eur je už za svojou polovicou. A zatiaľ, čo sa vy úpenlivo snažíte získať druhý nákupný voucher, my sme sa vybrali do priestorov novootvoreného Gorila.sk Urban Space. A návšteva stála skutočne za to.

 

V dnešnej dobe nájdete len málo miest, v ktorých sa cítite príjemne a uvoľnene aj v prípade, že sa vás v danom priestore, miestnosti, či podniku nachádza hoci aj sto. Novučičký Gorila.sk Urban Space však medzi takéto miesta právom patrí. Príjemná atmosféra, zaujímavo naplnený nápojový lístok, množstvo kníh, originálne, nevšedné a moderné zariadenie… to všetko a ešte omnoho viac sú fakty, na základe ktorých by vám bolo doslova ľúto, ak by ste ich v Urban Space mali zdieľať sami.

O tom, ako spomínaný priestor vlastne  vznikol, ako bojuje so silnou konkurenciou, či o samotnom obchode s knihami sme sa porozprávali s Jánom Lašom z Gorila.sk.

 


Gorila.sk má nový Urban Space. Čím je výnimočný a čo by ste v ňom návštevníkom najviac odporučili?

Podľa nás, je to dokonalé spojenie kníhkupectva, kaviarne a priestoru na nielen knižné eventy. Len nedávno sme tam zorganizovali krst knihy Sama Marca, o týždeň to bude Gypsy Balkan Night. Odporučili by sme našu kávu, sifon, V60, avokádový toast, mango lassi, ginger maniu a samozrejme najlepšie slovenské pivo Erb.


Ako vlastne vznikol nápad uskutočniť takúto myšlienku?

Urban Space sme otvorili 9.9.2013. Nápad presťahovať sa do tohto priestoru tu bol už dávno, len sme hľadali vhodné miesto vo vhodnej lokalite. Keď sme otvorili predajňu v Metropolke, tak sme mali pár mesiacov kaviareň ako prví na Slovensku, ale tam dobre nefungovala. Nebol tam ten street trafic ako máme na Námestí SNP.

 

Podobných „kaviarní“ je v Bratislave čím ďalej viac. Nebáli ste sa, že vo veľkej konkurencie neprerazíte?

Práveže podobných kaviarní, ako sme my, je v BA veľmi málo. Snažili sme sa vytvoriť unikátny koncept. Kaviareň je s kníhkupectvom doslova prepojená. Konkurencie sa až tak nebojíme, robíme to iným spôsobom a navyše si nemyslíme, že kvôli káve je človek ochotný trepať sa príliš ďaleko, takže naša reálna konkurencia sa nachádza iba v okolí námestia SNP, čo nie je až taká veľká.

 

Akí návštevníci sú u vás najčastejšie? Tí, ktorí využívajú „knižnú“ časť, alebo „kaviarňovú“?

V momentálnom období býva viac ľudí v kaviarni, na Vianoce bude aj predajňa plná, ale už sa to premieľa, čo je dobré a máme z toho radosť.

 

Ako vidíte Gorila.sk Urban Space o rok, dva, tri..?

Dúfame, že ľudia si nás čoraz viac obľúbia a budú u nás radi vysedávať aj o dva, o tri roky. Aj s knihami, aj s kávou. Robíme pre to maximum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu