Hej hyeny, sledujeme vás a nedáme vám dýchať!

cache_320x240_natalka2

Keď nám minulý týždeň ľudia preposlali mail, v ktorom ktosi použil logo ĽudiaĽuďom.sk a skopíroval časti výzvy Natálie, ktorá po nehode ostala bez rodičov i brata, povedal som si, že ľudský hyenizmus ma ešte vždy dokáže prekvapiť.

Príbeh dievčiny z Kysúc, ktorá naraz prišla o mamu, otca a brata, poznajú mnohí z televíznych správ. Dievča má dnes problém so zaplatením nákladov na bývanie či školu. Už vyše stovka ľudí, a je ich stále viac, sa jej rozhodla pomôcť. No našiel sa aj niekto, kto jej príbeh zneužil, pridal k nemu svoje číslo účtu a rozposlal do sveta v nádeji, že mu niekoľko dobrých ľudí prispeje na jeho živobytie či zábavky. Jednoducho bezcharakterný lump.

Nejde o prvé prípady, keď sa niekto snaží zneužiť dobré meno darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Len pred niekoľkými dňami som bol vypovedať v kauze, keď podvodníci zverejnili takmer desiatku falošných výziev a kým sme na to prišli, podviedli mnohých darcov. Okamžite sme preto podali trestné oznámenie a polícia prípad intenzívne vyšetruje. Podvodníkom hrozí pobyt za mrežami.

Keď sme zakladali a štartovali projekt ĽudiaĽuďom.sk, vedeli sme, že charita vždy priťahovala ľudí s nekalými úmyslami. Čo ma však mrzí je, že kradnú omnoho viac, než len dary od dôverčivých dobrých ľudí. Darcom kradnú ideály, vieru v ľudské dobro a tým, ktorí pomoc potrebujú kradnú nádej na lepší život.

Mám preto dva odkazy:

  1. Milé hyeny, sledujeme vás. Skôr či neskôr prídeme na vaše podvody, bez kompromisu na vás podáme trestné oznámenie a urobíme všetko preto, aby ste skončili so spravodlivým trestom. Nenecháme vás zneužívať systém a priživovať sa na nešťastí iných!
  2. Drahí darcovia, denne sa snažíme zdokonaľovať a sprehľadňovať systém darcovstva na Slovensku. Bojujeme proti podvodníkom a hyenám. Nie je to ľahký boj, ale ideme do neho s veľkým odhodlaním. Verte nám a stojte na našej strane. Inak prehrajú tí, ktorí si to nezaslúžia – ľudia odkázaní na vašu, našu pomoc.


Roland Kyška podporuje výzvy

Image 51

Natálka prišla o rodičov a brata

Celé slovensko otriasla informácia o tragédií a Kysuciach. V zlomku sekundy prišla Natálka (18) o mamu Marcelu †40, otca Jozefa †42 aj brata Adriána †17. Zostala na všetko úplne sama.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu