Kamoši z webu plnia detské sny

rolland 2

Projekt Kamoši z webu z dielne darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk má za sebou prvý rok fungovania. Za ten čas sa podarilo splniť niekoľko detských snov. Mladí ľudia zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev môžu vďaka darcom, ktorí podporili ich výzvy na internete, študovať, hrať na hudobné nástroje či športovať.

Rolland už tancuje v Linzi

Tanečná vášeň tkvela v Rollandovi Dandóovi od detstva. Húževnatý mladík túžil študovať tanec na univerzite v rakúskom Linzi. Pochádza však z rodiny, kde každé euro otočia dvakrát, preto na jeho štúdium peniaze rodine neostali. Organizácia, ktorá s Rollandom pracuje, preto zaregistrovala výzvu na finančnú pomoc na Kamošoch z webu. Na to, aby mohol nádejný tanečník skutočne navštevovať univerzitu, potreboval zaplatiť internát a cestovné. Rolland od septembra skutočne na Univerzitu Antona Brucknera nastúpil, a to vďaka darcom, ktorí sa mu vyzbierali na školné na prvý semester. Okrem tancovania sa teraz intenzívne zdokonaľuje v angličtine a nemčine a dokonca si našiel aj prácu v divadle.

denisDruhák Denis jednotkárom

Denis má sedemnásť rokov a pochádza z osady vo Veľkej Ide. Ako jeden z mála rovesníkov túžil chodiť do školy. Je však sirota, stará sa oňho len sestra, ktorá mu pomohla zaplatiť aspoň cestovné. Denis poctivo školu navštevoval, známky však nemal najlepšie. V komunitnom centre sa po čase priznal, že dôvodom zlých známok je fakt, že mu chýbajú učebnice a nemôže si robiť domáce úlohy. Pracovníci neváhali a zaregistrovali výzvu na Kamošoch z webu. Denis je už druhákom na strednej škole, jeho prospech sa neuveriteľne zlepšil a učí sa z vlastných učebníc.

 

 

Jožku čaká operáciaJožka a Sebastian

Aj ďalšie deti z osady vo Veľkej Ide chceli veľmi chodiť do školy. Jožka tam však chodila s maminou a Sebastián počas niekoľkých mesiacov ledva prehodil pár slov. Vysvitlo, že Jožka nevidí na tabuľu a mamina jej musí čítať a Sebastián má vážny rečový problém. Prostredníctvom projektu Kamoši z webu sa Jožke vyzbierali peniaze na návštevu očného lekára, ktorý jej predpísal okuliare. Po ďalšom vyšetrení však zistil, že Jožka potrebuje operáciu, ktorá ju v najbližších dňoch čaká. Sebastián vďaka štedrým darom môže navštevovať logopéda a slová sa mu čoraz viac poddávajú.

 

Projekt Kamoši z webu pomohol za prvý rok svojho funovania spolu 20 deťom sumou viac ako 3000 eur. Mnohé z nich si vďaka tomuto projektu plnia svoje sny. Výzvy na podporu vzdelania a rozvoj talentu môžu organizácie stále registrovať na stránke www.kamosizwebu.sk.

Projekt Kamoši z webu bol podporený sumou 49 999 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu je posilnenie zraniteľných skupín.

IMG_20150924_101607


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 55

Prijali ho na univerzitu v rakúskom Linzi

Roland je vynikajúci tanečník, robí sám choreografie, chodí na celoslovenské tanečné súťaže a tento rok ho prijali na univerzitu v rakúskom Linzi. K štúdiu potrebuje finančnú pomoc.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu