Kamoši z webu – Samko a Laura

kzw_banner_300x3001

Kamoši z webu sú novým projektom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Vznikli ako ďalšia platforma darcovského portálu za účelom pomôcť pri často malých výdavkoch spojených so vzdelávaním a rozvojom talentu detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených komunít. Výzvy detí vytvára vždy organizácia, ktorá s dieťaťom pracuje. Ide napríklad o školu, mimovládnu organizáciu, samosprávu či cirkevné združenie. Táto má tiež podľa pravidiel portálu povinnosť na vyžiadanie darcu alebo prevádzkovateľa portálu zdokladovať využitie získaných peňazí.

Dnes si predstavíme bližšie výzvy Samka a Laury, ktorí potrebujú počítač.

Samko Dužda má 10 rokov a chodí do 4. ročníka ZŠ. Doteraz prospieval s vyznamenaním. Zaujíma sa o informačné technológie a rôzne zvukové efekty. Keďže žije v neúplnej rodine bez otca iba s mamou a malou sestrou, jeho mama mu nevie zabezpečiť kúpu notebooku, stal sa preto pre Samka veľkým snom.

 

 

 

Laura Pestová má 12 rokov, nastupuje do 6. ročníka. Je priemernou žiačkou. V triede je veľmi obľúbená. Zaujíma sa o spev, tanec a športové aktivity. Má 3 súrodencov, rodičia sú v hmotnej núdzi, otec si privyrába ako pomocný robotník na stavbách, aby zabezpečil živobytie pre svoje deti. Napriek svojej snahe však nedokáže Laure kúpiť počítač.

 

 

 

Projekt Kamoši z webu bol podporený sumou 49 999 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu je posilnenie zraniteľných skupín.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 8

Notebook pre Samka

Má 10 rokov, chodí do 4. ročníka ZŠ, doteraz prospieval s vyznamenaním, pochádza z neúplnej rodiny, vyrastá spolu s malou sestričkou iba s mamou. Zaujíma sa o informačné technológie a rôzne zvukové efekty. Keďže mu jeho mama, ako samoživiteľka, nemôže zabezpečiť kúpu notebooku, stal sa pre Samka veľkým snom.

Podporiť výzvu

Image 0

Notebook na domáce úlohy

Má 12 rokov, nastupuje do 6. ročníka. Je priemernou žiačkou. V triede je veľmi obľúbená. Zaujíma sa o spev, tanec a športové aktivity. Má 3 súrodencov, rodičia sú v hmotnej núdzi, otec si privyrába ako pomocný robotník na stavbách, aby zabezpečil živobytie pre svoje deti. Napriek svojej snahe, nedokáže Laure kúpiť notebbok.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu