Knihy pre deti: Rozprávky, príbehy a básničky

Opice z našej police

Pokračujeme v skvelých knižných tipoch pre školákov. 

 

Krista Bendová: Opice z našej police

(Bratislava : Buvik, 2011)

Veselé príbehy o nezbedných opiciach, v ktorých sa dozviete, ako to vyzerá, keď sa opice načisto poľudštia alebo keď rozhodujú o tom, ktorá je najkrajšia.

 

Krista Bendová: Osmijanko sa vracia

(Bratislava : Buvik, 2010)

V novom výbere deti nájdu neprekonateľný humor v rozprávkach O strašne smutnom medveďovi, O rezancovej princeznej, O cukrových topánočkách, ktorými chceme prebudiť v deťoch chuť siahnuť po ďalších rozprávkach a dielach našej vynikajúcej spisovateľky. Osmijankove rozprávky ilustrovala Božena Plocháňová a skvelú typografiu im dodal Svetozár Mydlo.

 

Krista Bendová – Tomáš Janovic: Bola raz jedna trieda (a iné triedy)

(Bratislava : Buvik, 2010)

Humorné školské básničky Kristy Bendovej a Tomáša Janovica. Žiacke zážitky rozosmejú žiakov, učiteľov i rodičov, mladých i starších, lebo všetci sme raz boli v jednej triede, ktorá bola zaručene naj… Zmysel pre humor dotvára príťažlivý výtvarný prejav Svetozára Mydlu.

 

Jana Bodnárová: Koníky v cvale

(Bratislava : Perfekt, 2009)

Knižka veršíkov pre deti, ktoré sa viažu k obľúbenému zvieratku – ku koníkovi. Deti v nej nájdu básne o morskom, zimnom, lúčnom, cirkusovom alebo zamilovanom koníkovi. Básničky dotvárajú pestré ilustrácie významného slovenského výtvarníka Juraja Bartusza.

 

Michael Bond: Medvedík Paddington (Pozoruhodné príbehy medvedíka z Čiernočierneho Peru)

(Bratislava : Slovart, 2008)

Medvedíkovi Paddingtonovi sa vždy niečo prihodí. Po dlhej ceste si v rušnom Londýne nájde novú rodinu Brownovcov a život všetkých sa razom zmení. S medvedíkom zažijú veselé a zábavné dobrodružstvá.

 

Michael Bond: Poznáte už Paddingtona?

(Bratislava : Slovart, 2010)

Úsmevné príbehy medvedíka z Čiernočierneho Peru. Našťastie medvede, ako je Paddington, sú zriedkavé. Medvedík vždy spôsobí nejaké zmätky, či už sa to týka maľovania a tapetovania, pátrania po zlodejoch alebo fotografovania.

 

John Boyne: Noe na úteku

(Bratislava : Slovart, 2011)

Osemročný Noe má problémy a zdá sa mu, že najlepšie je na ne nemyslieť. Kráča lesom po nevyšliapanom chodníku, až príde k obchodu s hračkami. No nie je do obyčajný obchod. Je to hračkárstvo, kde sa dejú neobyčajné veci. Noe sa zoznámi s veľmi zvláštnym výrobcom bábok. Starý pán mu porozpráva o dobrodružstvách, neobyčajných zázrakoch a nedodržaných sľuboch. Vezme Noema na cestu. Tá cesta zmení Noemovi život.


Knižnica pre mládež mesta Košice podporuje výzvy

Image 27

Príspevok na materiálové zabezpečenie tvorivých dielní pre verejnosť

Príspevok na organizáciu tvorivých dielní v Košiciach - dielne dostupné pre všetkých záujemcov.

Podporiť výzvu

Image 67

Detský hospic SVETIELKO POMOCI

Chceli by sme vyriešiť absenciu detského hospicu v Košickom a Prešovskom kraji. Radi by sme začali s prevádzkou prvého detského mobilného hospicu v uvedených regiónoch, pretože potreba hospicu je vysoká aj vzhľadom k tomu, že chorých detí na detskej onkológii v Košiciach stále pribúda. Tento rok boli vysoko prekročené doterajšie štatistiky novo ochorených detí na oddelení. Veľa detí bojuje s chorobou druhý alebo tretí raz, a každý ďalší návrat choroby znamená menšiu šancu vyliečiť sa. Tu je už potom potrebný hospic / hospicové služby, aby deti, ktoré boj nevyhrali, mohli dôstojne odísť v kruhu svojej rodiny v domácom prostredí.

Podporiť výzvu

Image 9

Pomôžte nám zacvičiť si

Aj keď NAŠA ŠKOLA je veľmi mladučká, o 40-ročnej budove v ktorej sídlime sa to žiaľ povedať nedá. Za posledných 9 rokov sme všeličo postíhali – opravili strechu, kanalizáciu, vymenili okná na telocvični, vyspravili a vymaľovali všetky triedy, zrekonštruovali toalety či vybudovali učebne. Teraz sme sa rozhodli vynoviť našu telocvičňu.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu