Knihy pre najmenších: Odporúčanie pre začínajúcich čitateľov i rodičov

cuco

Školský rok sa začal, deti sa vrátili z prázdnin, mnohé sa čochvíľa začnú učiť prvé písmená. Vlani sme pred Vianocami pripravili projekt Vianočná knižka sa otvára, ktorý mal slúžiť ako pomôcka pre rodičov, akými knihami prekvapiť potomkov pod stromčekom. V spolupráci s portálom ĽudiaĽuďom.sk sme sa rozhodli tento zoznam uverejniť ešte raz, a to na našom blogu, aby poslúžil aj rodičom a malým čitateľom nielen v Košiciach ale na celom Slovensku. Dnes prinášame dobré tipy pre tých najmenších.

Bob Bampton: Psík Čučo si hľadá kamaráta

(Bratislava: Ikar, 2010)

Leporelko, v ktorom psík Čučo spoznal mnoho zvieratiek žijúcich na sedliackom dvore. Svojho kamaráta, ktorého hľadal celý deň vonku, našiel doma.

 

Bob Bampton: Zajko Hopsasa objavuje svet

(Bratislava: Ikar, 2010)

Keď deti otvoria čarovné stránky leporela, odkryjú sa im tajomstvá. Knižka pomôže deťom spoznávať zvieratká žijúce na poli i v lese. Malý zajko sa prvý raz vybral na objavný výlet. Cestou stretáva ježka, veveričku, krtka, bobra…

 

Gabriela Dittelová: Knižka pod vankúš

(Bratislava: Trio Publishing, 2011)

Zbierka básničiek na čítanie pred spaním s pestrofarebnými ilustráciami. Súčasťou knižky je príručka Timotei Vráblovej : Čítame s porozumením Knižku pod vankúš, s návrhmi, ako zvládnuť počúvaný a neskôr čítaný text pre deti od 4 do 7 rokov.

 

Grazyna Motylewska: Bodríkove dobrodružstvá

(Bratislava: Príroda, 2011)

Vtipné minirozprávočky s obľúbenými zvieratkami si môžu deti vziať do postieľky, na prechádzku alebo návštevu k babke a dedkovi. Neposedný psík Bodrík hľadá na gazdovskom dvore aj pri rybníku kamarátov na hranie, odvážny kocúrik Murko ide na skusy do sveta a žriebätko Pejko hneď od narodenia chce všetkým pomáhať.

 

Ľudmila Podjavorinská: Žabiatko

(Bratislava: SPN – Mladé letá, 2009)

Klasické leporelo s milými ilustráciami obsahuje krátke veršíky o malom žabiatku zo známej básne Ľudmily Podjavorinskej pre najmenších čitateľov.

 

 

Slimáčik, máčik a iné slovenské riekanky

(Bratislava: Eastone Books, 2011)

Známe riekanky pre najmenších s peknými ilustráciami, ktoré si deti ľahko zapamätajú: kolo, kolo mlynské, kom, kom, kominár, ohýbaj ma mamko, varila myšička kašičku…

 

Ľuboslav Paľo: Haló, haló, pani Mačka!

(Bratislava: Artforum, 2006)

Obrázková rozprávková kniha pre deti predškolského veku o dvoch myšiakoch – Timovi a Pinovi. Je to príbeh o sile priateľstva. Autor knihy získal cenu Zlaté jablko na Bienále ilustrácií Bratislava 2005.


Knižnica pre mládež mesta Košice podporuje výzvy

Image 67

Detský hospic SVETIELKO POMOCI

Chceli by sme vyriešiť absenciu detského hospicu v Košickom a Prešovskom kraji. Radi by sme začali s prevádzkou prvého detského mobilného hospicu v uvedených regiónoch, pretože potreba hospicu je vysoká aj vzhľadom k tomu, že chorých detí na detskej onkológii v Košiciach stále pribúda. Tento rok boli vysoko prekročené doterajšie štatistiky novo ochorených detí na oddelení. Veľa detí bojuje s chorobou druhý alebo tretí raz, a každý ďalší návrat choroby znamená menšiu šancu vyliečiť sa. Tu je už potom potrebný hospic / hospicové služby, aby deti, ktoré boj nevyhrali, mohli dôstojne odísť v kruhu svojej rodiny v domácom prostredí.

Podporiť výzvu

Image 4

Príspevok na činnosť turistického klubu mládeže

Podporme činnosť tých, ktorí sú našou budúcnosťou! Náš klub si buduje materiálnu a technickú základňu, bez ktorej sa kvalitná činnosť nedá vykonávať.

Podporiť výzvu

Image 27

Príspevok na materiálové zabezpečenie tvorivých dielní pre verejnosť

Príspevok na organizáciu tvorivých dielní v Košiciach - dielne dostupné pre všetkých záujemcov.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu