Komu ma tehuľka uveriť? reakcia na blog Super biznis na „tehuľkách“

Chcela by som reagovať na blog pani Martiny Törökovej Super biznis na „tehuľkách“

Je to veľmi pekne napísane súhlasím. Taktiež som počas tehotenstva, počúvala lekára užívala vitamíny, rozmýšľala o odbere púpočnikovej krvi,  rozmýšľala som nad kúpou rôznych veci, ktoré by som aj tak nevyužila. Však každý chce to najlepšie pre bábätko, a nemyslí pri tom koľko to stojí. Lákajú vás krásne príspevky v reklamách.

Na radu lekára som užívala vitamíny, po ktorých že vraj bábätko narástlo veľké, to mi povedala až sestrička pri pôrode, že ak mamička užíva vitamíny, tak sú s tým problémy.   Komu máme teraz veriť? Kto vám povie naozaj pravdu a podľa čoho si vyberať?

Urobila som teda čo mi radil lekár. Ale stalo sa veľké ale, lekár to neukončil tak, ako mal. Trápenie celý život a domáhať sa spravodlivosti niet kde.

Otázka znie  pre lekárov? ” namiesto rád ako najviac z mamičky vytiahnuť peniaze, lebo má samé reklamné letáky od agentov, (vždy som mala to šťastie takéhoto agenta stretnúť u lekára), a tak mi neostávalo nič iné iba čakať v čakárni.

Prečo sa nepozrieť , ako rodili naše babičky a koľko bolo prípadov poškodenia novorodeniatok. Teraz všetko riadi biznis. Niekedy mám pocit, že ani lekárom nezáleží už na ničom aj keď vedia, že je to zle, alebo to mamička ani nepotrebuje aj tak jej to odporúča a ešte sa potom opýta a kúpili ste si to? Užívate to ? Ak poviete, že nie lebo máte na výber, samozrejme on vám to odporúčal a vy ste na vine ak sa niečo stane. Ale čo v prípade ak urobíte čo vám povie lekár, zaplatíte nemalú čiastku a nakoniec on sám pochybí a vy sa trápite celý život?

Naše babičky to mali asi v niečom ľahšie a hlavne zdravšie. Dnes mám pocit veľkého tlaku, na nás mamičky a nakoniec si uvedomím, že v skutočnosti tými novými vecami vôbec nepomôžem svojim deťom a začínam skúmať,  čo robili naozaj naše babky ako to riešili ak mali problém. Len všetko to nejde po  starom je kopec problémov, ktoré musím zvládať a hlavne sa zmieriť z novodobou radou a odporúčaním lekárov. Paradoxne musím im dôverovať aj keď niekde v hlave mi bliká červení maják “však oni sú na vine”.

Raz mi jeden nemenovaný lekár povedal, že som roky trpezlivo, naivne verila lekárom. Nakoniec sme na to doplatili len mi. A komu mám už dnes veriť?


Parezka podporuje výzvy

Image 100

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Podporiť výzvu

Image 7

Keď som to počula, zrútil sa mi svet

Azda najkrajšie v živote ženy je tehotenstvo aj keď namáhavé obdobie, ale krásne. Všetká tá príprava na bezpečný príchod bábätka.Aj ja som urobila všetko preto aby sa nám vytúžene dieťatko narodilo zdravé. Tehotenstvo prebiehalo bez problémov. No niekedy pri pôrode nejdu veci tak ako by mali. Zranenie nastalo kvôli tomu, že Lalka namala dostatok priestoru, bezpečne prejsť. Ramena sa zachytili. Rúčka je už teraz kratšia ako druhá, nervy a svaly sú trvalé poškodené a nikdy sa nezahoja. Diagnóza : popôrodná paréza brachialneho plexu, horný aj dolný typ, ochrnutie pravej hornej končatiny.

Podporiť výzvu

Image 41

Bojujeme zo všetkých síl - pomôžte nám aj Vy

Degeneratívne ochorenie mozgu, praktická slepota, mentálny postih, spastická kvadruparéza ....diagnózy, ktoré našim dvom deťom nedovolia žiť život plný detských radostí. Branka a Zorku sprevádzajú v živote veľké komplikácie avšak statočne, hoci často so slzami v očiach, žijú svoj život ako malí bojovníci.

Podporiť výzvu

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu