Ľudia ľuďom, deti deťom (čakáme vás na Farmárskych trhoch)

FT_300x300

Deti deťom je heslom portálu ĽudiaĽuďom.sk na tento víkend. Pod týmto názvom pripravuje aj veľkú kresliarsku súťaž pre najmenších na Farmárskych trhoch, ktoré v sobotu 18. a v nedeľu 19. mája 2013 organizuje v Sade J. Kráľa v bratislavskej Petržalke krajská organizácia CR Bratislava Region Tourism. Nepôjde ale o jedinú aktivitu, ktorou sa tam portál predstaví verejnosti.

 

Zbierka kníh: K stánku ĽudiaĽuďom.sk budú môcť rodičia s deťmi priniesť detské knihy, ktoré organizátori následne doručia do vznikajúcej knižnice v pastoračnom centre Saleziánov don Bosca na Luníku IX v Košiciach. Ide o spoločný projekt Saleziánov a Knižnice pre mládež mesta Košíc, ktorej cieľom je spropagovať čítanie v komunite, kde nie je práve bežnou aktivitou. Košické knihovníčky i Saleziáni pracujú s rómskou mládežou aj vo svojom voľnom čase. Vzhľadom na často žalostnú úroveň gramotnosti týchto detí potrebujú ale knihy s jednoduchým textom, s množstvom obrázkov.

Súťaž v kreslení: Každé dieťa, ktoré prinesie takúto knihu, dostane od organizátorov balíček farbičiek. A tie môže použiť aj rovno na mieste. Obrázok, ktorý namaľuje na Farmárskych trhoch a nechá organizátorom, postupuje do veľkej súťaže. Tú následne vyhlásia na facebookovej stránke ĽudiaĽuďom.sk (www.facebook.com/ludialudom). Autori troch kresieb, ktoré do konca mája získajú najviac „like-ov“, dostanú skvelé ceny od ĽudiaĽuďom.sk a internetového obchodu abenys.sk.

Aukcia víťazov: Ocenené kresby organizátori zarámujú a následne ponúknu v benefičnej elektronickej aukcii na aukcie.ludialudom.sk. Výťažok z ich dražby poputuje na výzvy ťažko chorých detí, ktoré potrebujú finančnú podporu na svoju liečbu.

Testovanie portálu s odborníkmi: Rodičia dostanú v Sade J. Kráľa možnosť vyskúšať si darcovský portál priamo na mieste, kde budú k dispozícii aj zástupcovia 4people, n.o., ktorá ho prevádzkuje. Radi vysvetlia nielen ako funguje darcovský portál, ale aj všetko o projekte benefičných e-aukcií či platforme Bloguj pre dobrú vec.

 

E-aukcia rómskych malieb: Od sobotňajšieho rána štartuje aj e-aukcia kresieb detí zo spomínaného košického sídliska Lunik IX. Záujemcovia si ich diela môžu prezrieť aj priamo v Sade J. Kráľa. Nakreslili ich a poslali špeciálne pre túto príležitosť. Z výťažku sa nakúpia ďalšie knihy pre knižnicu v tamojšom pastoračnom centre.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 17

Knihy pre deti z Luníka IX

Deti na Luníku IX vyrastajú bez kníh, majú problémy s čítaním a so slovenčinou samotnou. Knihovníčky z Knižnice pre mládež mesta Košice počas víkendov sa začali týmto deťom venovať. Našim cieľom je doplniť tamojšiu knižnicu o chýbajúce detské knihy.

Podporiť výzvu

Image 100

môj štvrtý zázrak menom Tobias

Dieťa by nemalo pocítiť bolesť, lebo keď ju raz okúsi stráca detsvo... Niet horšieho pocitu ako vidieť svoje dieťa trpieť, bezmocne stáť a nevedieť mu pomôcť. Človek však nesmie zúfať musí nabrať všetky sily a ísť si za svojim snom. Mojim najväčším snom je zabezpečiť môjmu chlapčiatku čo najplnohodnotnejší a najľahší život v rámci jeho možností snáď raz vidieť jeho prvé krôčky, počuť z jeho ústočiek "mami ľúbim ťa"...k tomu však potrebujem pomoc vás všetkých milých ĺudí s veľkým srdcom, ktorí nás môžu posunúť stále o kúsok bližšie k splneniu nášho sna Tobiho doterajšie diagnozy : posthemoragický trojkomorový hydrocephalus, ventrikulomegalia, st.p. IVH III, IRDS, BDS, retinopatia centralis, myopia gravis o.u- dioptrie nad -11, CTP-hypertonicky sy.. /29.5.13/ kiežby som nemusela dopĺňať ďalšie diagnózy ale žiaľ... DMO spastická kvadruparéza, axialna hypotónia, mozgová atrofia, nedovyvíjané zrakové nervy, šedý zákal, atrofická dúhovka ľavého očka

Podporiť výzvu

Image 61

Pomoc pre matku s deťmi

Som sama matka s 3 detmi .Najmladší synček má poruchu bunkovej imunity a s tým spojené diagnozy.Týmto by som chcela poprosit o pomoc.

Podporiť výzvu

Image 36

Kociarik pre Emmuska- New Pram for Emma

Novy kociarik pre Emmusku Na odporucania lekarov sme zmenili typ kociara (vidite ho v linku po tymto napisom) Jeho cena je podstatne vyssia 3000 eur. After high recommendations of the doctors we changed the type of the pram we need, please see the link bellow. Total price of the pram with all extras- hood,footmuf, etc is higher:3000 euros. Kedze Emmuska je male dietatko v tele 7 rocneho dievcatka,potrebovali by sme pre nu novy kociarik, ktory si ale sami nemozeme dovolit. Vhodny kociar, ktory je lahky, stabilny s polohovatelnou opierkou.Chceli by sme Vas poprosit o podporu nakupu vhodneho kociara pre Emmku. Dakujeme Vam za pomoc. Emma is now like a little baby in the body of 7 years old girl. We would like to ask you for your help and support of our family. Thank you for your kindness http://www.e-pages.dk/r82/71/64/

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu