Ľudia ľuďom vlani darovali online viac ako 105-tisíc eur

LudiaLudom.sk

Originálny slovenský darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk hodnotí rok 2012 ako úspešný. Darcovia poslali na konkrétne účely viacej ako  105-tisíc eur.  Len v priebehu vlaňajška na portáli pribudlo takmer tristo výziev na podporu.

Uplynulý rok potvrdzuje, že ľudia sú v čase krízy často viac vnímaví k tým, ktorí sa ocitli v núdzi. V oblasti charity a darcovstva stále silnejšie rezonujú požiadavky na vyššiu adresnosť a transparentnosť, a preto darcovia častejšie využívajú aj možnosti, ktoré im poskytujú nové technológie. Jednou z nich je aj darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, ktorý umožňuje tým, čo pomoc potrebujú, rýchle a jednoduché uverejnenie výzvy na podporu. A ponúka rovnako pohodlnú cestu, ako ich môžu darcovia cez web podporiť.

Vlani portál navštívilo takmer 150-tisíc používateľov, pričom vyše 2 500 z nich sa na ĽudiaĽuďom.sk aj zaregistrovalo. Za jediný rok na portáli pribudlo takmer tristo výziev z rôznych oblastí. Prostredníctvom nich žiadali o podporu jednotlivci v núdzi, umelci, ale aj samosprávy, záujmové združenia, školy či cirkevné organizácie.

Na tieto výzvy putovalo za rok presne 2402 darov v rôznej výške. Najnižšie boli jedno euro, rekordne najvyšším bol dar 5395 eur. Celý príspevok ide vždy na účet príjemcu, prevádzkovateľ portálu si nestrháva ani neúčtuje žiadne poplatky. Navyše priamo na portáli darca okamžite vidí svoje príspevky a aj to, ako sa výzvy postupne napĺňajú vďaka ďalším štedrým donorom.

“Každý dar, aj ten najmenší, pomáha. Mnohí darcovia poslali malú sumu a napísali nám, že viac si nevedia dovoliť. Mnohé výzvy sa ale podarilo naplniť aj z neveľkých súm, vďaka ktorým sa vlani zorganizovali tábory pre deti z detských domov, zaplatili rehabilitácie postihnutých, zakúpili potrebné veci pre núdznych a podarilo sa toho omnoho viac,” hovorí Roland Kyška, výkonný riaditeľ 4people, n.o., ktorá portál prevádzkuje.

Rok 2012 bol pre portál ĽudiaĽuďom.sk aj obdobím rozvoja. V marci prevádzkovateľ otvoril vlastnú blogovú platformu, vďaka ktorej môžu autori upozorniť na portál a jeho výzvy. Na jeseň pribudol projekt Darujme určený pre mimovládne organizácie, ktorý im umožňuje oslovovať darcov priamo na ich webových stránkach a zadarmo im poskytuje aj systém na manažovanie vzťahov s prispievateľmi. Charitatívne e-aukcie, aj keď naostro odštartovali len pred Vianocami, priniesli už na rôzne výzvy takmer päťtisíc eur. Suma za každý vydražený predmet sa posiela príjemcovi, ktorého si určí organizátor e-aukcie.

Portál ĽudiaĽuďom.sk vznikol na základe spolupráce Centra pre filantropiu, n. o. a správcu národnej domény .SK spoločnosti SK-NIC, a. s. Cieľom projektu je vytvoriť efektívny a transparentný nástroj, vďaka ktorému budú môcť pomáhať ľudia ľuďom. Počas troch rokov na ňom pracovalo takmer päťdesiat ľudí, aby obsiahli technické a softvérové riešenie,  legislatívu, dizajn aj komunikáciu.

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu