Ľudia ma nabíjajú energiou

Nela Pociskova2

Keď som sa dozvedela, že by som mala prispieť blogom na portál ludialudom.sk, neváhala som. Som síce časovo dosť vyťažená, ale svoju prácu si vážim najviac vo chvíli, ak môžem svojou troškou spraviť niekomu radosť. To je dôvod, prečo to vlastne robím. Pokiaľ by som mohla, bola by som asi na každom charitatívnom podujatí a podieľala sa na každom charitatívnom projekte. Kiež by som mala väčšiu časovú kapacitu a vedela zladiť všetky svoje termíny, ale ak mi niekto ponúkne účasť na charitatívnom projekte, neváham a hneď pozerám na termín do diára. Ak je voľný, idem, spravím, zaspievam, pomôžem. Myslím si, že je to ozaj to najmenej, čo môžem spraviť pre dobro veci. Energiu, ktorú odovzdávam, dostávam späť na mojich koncertoch, kde ma ľudia energiou doslova nabíjajú. 

A preto som sa rozhodla urobiť turné, v rámci ktorého navštívim 15 slovenských miest a na ktoré sa nesmierne teším. Začíname 3. novembra 2013 koncertom v Martine a končíme 29. novembra záverečným koncertom v Bratislave. Bude to podobná šou, aká bola pred rokom v Bratislave, čiže ide o akési pomyselné pokračovanie – koncerty naživo, skladby z nového albumu, niektoré kúsky z muzikálov a výber mojich srdcoviek, teda prevzatých piesní od iných umelcov. Bude to pre mňa veľká skúsenosť, čo sa spätnej väzby týka. Minuloročný koncert je pre mňa v tomto smere neopísateľnou skúsenosťou a som za ňu veľmi vďačná, pretože reakcie ľudí boli fantastické. Preto vás všetkých srdečne pozývam a rada sa s vami stretnem.

Okrem spievania sa momentálne venujem aj iným činnostiam, ako napríklad účinkovaniu v seriáli Búrlivé víno. Médiá a ľudia sa ma zvyknú pýtať, kde sa cítim profesijne najviac „doma“ – či je to herectvo, spev alebo muzikál. Ak by som si mala vybrať iba jedno z nich, bol by to určite muzikál. Ale som rada, že mám možnosť stvárniť pozitívne herecké postavy akou je i Nina Dolinská, pretože si ma s ňou spája mnoho ľudí. Myslím si, že ona jediná neúnavne bojuje za dobro a to máme spoločné. Okrem toho aj takú, pre ňu typickú, výbušnosť, keďže všetko rieši hneď v sekunde, nerozmýšľa a riadi sa emóciami. Taká som i ja v súkromnom živote, na ktorý sa snažím vyhradiť si dostatok času aj popri všetkých aktivitách. Najdôležitejšími hodnotami v živote sú pre mňa zdravie a rodina. Bohu vďaka za mojich skvelých rodičov a za to, že sa mám vždy kam vrátiť. Neviem si predstaviť väčšie šťastie v živote než to, že má človek pevné zdravie a skvelú rodinu. Čokoľvek sa stane, sú tam pre vás a stoja pri vás.

A podobne je to aj tu na portáli, kde si rodiny, známi či neznámi ľudia navzájom pomáhajú. Ja sa snažím pomáhať ostatným vždy, keď je to možné a nedávno sa mi stala vcelku úsmevná príhoda súvisiaca práve s malou pomocou. Bolo to na predstavení Rómeo a Júlia, kde hrám Júliu. Na konci má Rómeo zomrieť tak, že sa prepichne dýkou, padne na katafalk a dýka mu vypadne z ruky blízko tela. Ja zaspievam áriu a následne sa mám prebodnúť tou istou dýkou. Lenže čo sa nestalo – dýka vypadla Rómeovi ďalej a ešte k tomu na opačnú stranu katafalku. Podišla som k nemu a keď som zbadala, že tam dýka nie je, duchaprítomne som začala improvizovať svoju nastávajúcu smrť a apaticky v kŕči som hľadala dýku po javisku. Myslím, že všetci boli radi, že som Rómeovi takto pomohla :)

Tento úsmevný príbeh na záver bol na odľahčenie ťažších chvíľ v živote, kedy je tých dôvodov na úsmev menej. Preto chcem všetkým popriať, aby úsmevy iba pribúdali a aby vďaka tomuto portálu našli pomoc, ktorú tak veľmi potrebujú. Držím všetkým palce!


Nela Pocisková podporuje výzvy

Image 72

MIŠKA 650g

VOLÁM SA MIŠKA, NARODILA SOM SA VEĽMI SKORO V 24TT (6.MESIAC) S HMOTNOSŤOU 650G. DNES MÁM 28,5 MESIACOV (KORIG. 25 MES) A VÁHU 7KG. SOM NA ÚROVNI NOVORODENCA, NEVIEM SA OTÁČAŤ, SEDIEŤ, DRŽAŤ HRAČKY, NO NAJVIAC MA BRZDÍ ZRAK. NOSÍM OKULIARE, VIDÍM LEN NA VEĽMI KRÁTKU VZDIALENOSŤ, NESLEDUJEM PREDMETY, LEBO MOJA HLAVIČKA NEVIE SPRACOVAŤ PRENOS OBRAZU. POKROKY SÚ ZANEDBATEĽNÉ. MOJE DIAGNÓZY SÚ DETSKÁ MOZGOVÁ OBRNA - KVADRUSPASTICKÁ FORMA, DANDY-WALKER VARIANT, SEKUNDÁRNA EPILEPSIA, BRONCHOPULMONÁLNA DYSPLÁZIA, MALNUTRÍCIA, RETINOPATIA, ŤAŽKÁ MYOPIA (DIOPTRIE -14!),... POTREBUJEM PROSTRIEDKY NA SÚKROMNÉ REHABILITAČNÉ CENTRUM ADELI ALEBO RENONA. ĎAKUJEM.

Podporiť výzvu

Image 30

Som iná .., ... som tu, aby som žila.

Volám sa Sonička. Mám 5 rokov a od narodenia mám vážne zdravotné problémy. Touto cestou Vás chcem poprosiť o pomoc.

Podporiť výzvu

Image 39

Prosím pomožte Katke aby mohla žiť plnohodnotný život alebo sa knemu aspoň priblížiť na kolko sa dá

Náš Anjelik Katka si zaslúži žiť krajší a plnohodnotný život aby sa mohla hrať a smiať bez zábran ako iné detičky

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu