Ľudia sa dnes fotia v motýlikoch: Čo znamenajú fotky, ktoré zaplavujú internet?

roland

Desiatky osobností dnes uverejnili na sociálnych sieťach fotografie, na ktorých pózujú s belasým motýlikom na krku. Pýtate sa, čo je to za novú módu? Zistili sme, že nejde ide o nejaký “fešn” výstrelok, ale o dôležitú kampaň.

Dnešný deň ľudí so svalovou dystrofiou má upozorniť na ľudí s týmto vážnym nervovosvalovým ochorením. Možno si spomínate na vlaňajšiu celosvetovú kampaň Ice Bucket Challenge, ktorá celosvetovo zviditeľnila jedno z týchto ochorení. Muskulárni dystrofici na Slovensku sa boria s množstvom problémov, nielen zdravotných. Aj zbierka, ktorú vyhlásila Organizácia muskulárnych dystrofikov na Slovensku slúži na nákup kompenzačných pomôcok, ktoré pacientom štát neprepláca.

Ku kampani sa pridala aj návrhárka Katka Švecová Blašková, ktorá navrhla sériu belasých motýlikov, s ktorými sa odfotili tri desiatky známych osobností na Slovensku. „Do kampane som sa zapojila preto, lebo verím, že možno malé motýliky, pomôžu  aspoň trošku rozhýbať práve krídla tých statočných belasých motýľov. Držím im veľmi palce a verím, že kampaň bude úspešná,“ povedala návrhárka. Snímky v motýlikoch osobnosti dnes priebežne počas celého dňa uverejňujú na internete a upozorňujú na vážne problémy svalových dystrofikov. „Žiť so svalovou dystrofiou nie je ľahké. Mnohé kompenzačné pomôcky, ktoré potrebujú ľudia s týmto ochorením, im štát vôbec neprepláca. Pomôžme na www.ludialudom.sk/belasymotyl,“ vyzýva riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Roland Kyška, ktorý je tiež ambasádorom kampane Belasý motýľ.

Pomôcť môžete aj vy. Dnes po celom Slovensku môžete stretnúť dobrovoľníkov s kasičkami. Prispieť môžete aj online cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk ľubovoľnou sumou. Na ĽudiaĽuďom.sk si môžete podobného motýlika, ako majú ambasádori kampane vydražiť aj vy. Vydražiť si ho môžete tu.

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 4

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - pre ľudí so slabými svalmi a silnou vôľou

Podporte deti a dospelých s najťažšími formami telesného postihnutia. Svalová dystrofia je závažné, nevyliečiteľné a postupne sa zhoršujúce ochorenie svalov celého tela. Spôsobuje imobilitu a odkázanosť na pomoc druhej osoby. To však nemusí byť prekážkou života prežitého naplno a rovnocenne s ostatnými.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu