ĽudiaĽuďom.sk v krajšom šate a s novými funkciami

Dizajn1

Bratislava (14. 8. 2014) – Takmer tri stovky príjemcov – ľudí v núdzi, mimovládnych organizácií, nadácií, združení či samospráv – sa snaží získať finančné príspevky od darcov cez portál ĽudiaĽuďom.sk. Od dnešného dňa ich podporovatelia môžu podporovať nielen jednorazovými, ale už aj pravidelnými platbami. Ide o jednu z noviniek, s ktorou portál prichádza v týchto dňoch.

„Portál ĽudiaĽuďom.sk je oddnes prehľadnejší a modernejší, no najmä umožňuje používateľom omnoho ľahšiu orientáciu. Darca sa môže priamo na webe rozhodnúť, či pošle jednorazový dar alebo bude výzvu konkrétneho príjemcu podporovať zvolenou sumou každý mesiac až do jej naplnenia. Keď príjemca naplní cieľovú sumu, príspevky od darcov prestaneme inkasovať,“ vysvetľuje riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Darcovský portál je po novom rozdelený na viacero tém. K tomuto kroku prevádzkovateľ pristúpil na základe žiadostí darcov, ktorým takto umožňuje ľahšie sa orientovať na stránke. V osobitných kategóriách sú výzvy príjemcov, ktorí sú v núdzi, výzvy týkajúce sa vzdelávania, športu, kultúry, ochrany prírody, ľudských práv či života komunít.

„Veľa závisí od toho, ako sa príjemca prezentuje. Po novom bude môcť uverejniť vo svojej výzve aj videá a logicky členiť text. Snažíme sa, aby bol portál čo najviac sociálny, aby sa komunita dobrých ľudí nielen rozrastala, ale aj aby medzi sebou lepšie komunikovala,“ vraví projektová manažérka Daniela Lališová. Ako dodala, zmeny na darcovskom portáli zjednotili aj webdizajn jednotlivých platforiem projektu.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk vznikol v roku 2010 s jasným cieľom podať pomocnú ruku tým, ktorí sa z rôznych dôvodov, ocitli vo finančnej núdzi alebo prevádzkujú či pripravujú nový zaujímavý projekt vo verejnom záujme. Príjemcovia sa môžu bezplatne zaregistrovať a uverejniť svoju výzvu, na ktorú darcovia prispievajú najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo z platobnej karty. Celá suma daru ide vždy na konkrétnu výzvu bez toho, aby si z nej prevádzkovateľ strhával akékoľvek poplatky.

Ku dnešnému dňu bolo prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk poslaných v prospech jednotlivých výziev celkovo 13 303 darov od 7911 darcov. Suma všetkých venovaných darov sa vyšplhala do výšky 471 355,61 €.

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu