Mali sme riadne rušný týždeň

Mária Candraková: Indonézia 1

Sú dni, keď sa toho nakopí skutočne veľa. Sú dni, keď máte pocit, že sa to všetko jednoducho nedá stihnúť. Sú dni, keď napokon zaspávate pekelne unavení, ale šťastní. My sme prežili uplynulý týždeň presne takéto dni.

Pondelok: Popoludní sme vo foyeri Galérie SPP začali pripravovať výstavu fotografií slovenských i českých autorov, ktorí ich venovali OZ Berkat. Združenie, ktoré sa venuje rozvojovej pomoci sa prostredníctvom e-aukcie na aukcie.ludialudom.sk snaží získať čo najviac peňazí na svoje dva projekty. V prvom pomáha deťom z chudobnej dediny Agoudi v Maroku, aby získali aspoň základné vzdelanie a zároveň víziu lepšieho života. V Afganistane zas pomáha pri financovaní transplantácie rohoviek miestnym ženám, ktoré sa tak môžu vrátiť do aktívneho života.

Výstavou fotografií sme odštartovali náš projekt charitatívnych e-aukcií. Myslíme si, že nová možnosť, ktorú príjemcom dávame, im pomôže získať viac peňazí pre ich výzvy na ĽudiaĽuďom.sk. Môžu takto darcom, či presnejšie dražiteľom, ponúknuť rôzne zaujímavé zážitky, tovary či služby. Už v testovacej prevádzke sa nám podarilo vďaka dvom e-aukciám získať zdroje na nový prístroj Neuroset EEG BIOFEEDBACK určený na psychosociálnu regeneráciu a liečbu pre pacientov transplantačnej jednotky na hematologickom a onkologickom oddelení II. detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave na Kramároch.

Utorok: Na prvom česko-slovenskom a stredoeurópskom Dni filantropie 27. novembra 2012 sme v súťaži Byť videný 2012, ktorú vyhlásilo slovenské Fórum donorov a české Fórum dárců, vyhrali kategóriu Najlepší internetový projekt.

Je to už druhá cena, ktorú sme v priebehu niekoľkých mesiacov získali. Na IT Gala 2012 sme boli jedným z dvoch ocenených projektov v kategórii IT projekt roka 2012. Obe si veľmi ceníme, pretože tá prvá je za technické riešenie a druhú sme zas dostali od tých, ktorí zastupujú darcov. A aj to najlepšie technické riešenie by bolo nanič, keby náš portál nemal úspech u ľudí, u darcov i príjemcov.

Na veľké oslavy ale nebol čas. Poobede sme pripravili vernisáž už spomínanej výstavy fotografií. Vlastne celé to začalo panelovou diskusiou na tému transparentnosti rozvojovej pomoci, ktorej sa zúčastnili riaditeľ zbierkovej akcie Dobrá novina Maroš Čaučík, predseda OZ Berkat Ivan Sýkora a Lenka Rábarová zo združenia Cesta domov.

Vernisáž prilákala množstvo záujemcov, ktorí si v reáli pozreli fotografie, ktoré môžete dražiť na našom portáli počas prvej polovice decembra. Krásne zábery určite skrášlia nejeden domov či pracovisko. Nehodili by sa aj do vášho interiéru?

Streda: Spustili sme e-aukciu, v ktorej vydražiteľ získa vianočný večierok v historickej vianočnej električke a zisk z nej pôjde v prospech Lepšieho sveta, ktorého klienti ju vyzdobili. Ide o prvú lastovičku našej spolupráce s Dopravným podnikom mesta Bratislava. Vďaka nej sa o novinkách na ĽudiaĽuďom.sk dozviete po novom napríklad aj na zastávkach autobusov, električiek či trolejbusov v hlavnom meste.

Štvrtok: Od rána sme rátali dary, ktoré poslali darcovia siedmym projektom v súťaži SK-NIC ReŠtartérom. Skvelé projekty vo finále súťaže ReŠtart Slovensko mohli získať zdroje navyše od správcu národnej domény, stačilo presvedčiť čo najviac ľudí, aby ich podporili čo i len jediným eurom.

Každý projekt potrebuje získať dôveru ľudí a čo už je väčším dôkazom dôvery, ako keď vám niekto prispeje z vlastného vrecka. Súťaž vyhral TrashOut s výzvou Zatočme s ignorantmi na cestách. Jej cieľom je získať dostatok zdrojov na vývoj mobilnej aplikácie, vďaka ktorej budú užívatelia môcť ľahko monitorovať a informovať políciu o tých, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky. Prvé miesto bolo ocenené sumou 5000 eur. Na druhej priečke skončil projekt na zdieľanie predmetov OdKomunity.sk, ktorý získa 3000 eur a 2000 eur získa združenie Račan.sk.

Piatok: Dostali sme sa do finišu s prípravou kampane, ktorej tvárami budú… Ale to by sme už predbiehali. Sledujte nás aj na Facebooku, naši fanúšikovia sa to tam dozvedia ako prví.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 54

Nech deti z Agouti ďalej študujú

Zažite napätie z dražby fotiek a umožnite deťom v Agouti pokračovať vo vzdelaní. Výťažok z aukcie fotiek slovenských a českých fotografov umožní deťom v horskej dedinke v Maroku pokračovať vo vzdelávaní. Ich rodičia nemajú financie na to, aby im platili internát a pomôcky. Vaše príspevky im pomôžu ďalej napredovať.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu