Máme narodeniny: dostali sme krásne darčeky a nejaké pre vás máme aj my!

Súťaž pre malých kresličov na Partizánskej lúke

Nemalo by zmysel pripomínať si prvé narodeniny, keby sme zároveň nemohli bilancovať.

Presne pred rokom sme oznámili spustenie ostrej verzie darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a dnes sa chceme pozrieť späť na tých dvanásť mesiacov.

Aké boli? Čo sme dosiahli? A čo sa nám možno úplne nepodarilo?

 

Tri sudičky

Pri zrode portálu stáli tri rozprávkové sudičky – otvorenosť, adresnosť a transparentnosť.

Aj preto je portál ĽudiaĽuďom.sk otvorený pre každého. Aby ten, kto sa ocitol v núdzi, dostal zadarmo k dispozícii fungujúci nástroj na oslovovanie darcov. V porovnaní s existujúcimi systémami sme odmietli vytvoriť nejakú radu, orgán, ktorý by rozhodoval, kto si zaslúži byť na portáli a kto nie. Úspech každého z príjemcov je v jeho rukách.

Dnes sú na portáli tí úspešní i takí, čo nezískali ani euro. A z mnohých na prvý pohľad neúspešných sa naopak stali príjemcovia množstva darov.

Každý, kto daroval aspoň jedno euro, vie, že hneď ako sa vrátil z internetbankingu späť na portál, suma bola už pripísaná výzve. Každý videl jeho príspevok, verejnosť i príjemca.

Darca si navyše môže vygenerovať darcovskú zmluvu a tá mu dáva možnosť informovať sa, ako adresát naložil s jeho darom. Aj preto má každý príjemca uverejnené na stránke svoje kontakty, e-mailovú adresu i telefónne číslo.

Takúto transparentnosť by ste pri iných formách darcovstva darmo hľadali. Rovnako ako adresnosť. Každý darca sa sám rozhodne, koho podporí. Peniaze idú priamo príjemcovi, či je to rodina v núdzi, organizácia, škola, obec alebo talentovaní umelci.

Žiadne poplatky, žiadne strhnuté percentá z daru!

 

Naša bilancia

Rok nie je veľa pre projekt, ktorý si potrebuje získať dôveru. Ale rok je veľmi veľa pre mnoho ľudí a organizácie, ktoré potrebujú pomoc.

Za prvý rok fungovania ĽudiaĽuďom.sk sme distribuovali 974 darov od 610 darcov. Najviac, 6 075 eur získalo prešovské združenie Viera – Láska – Nádej na projekt denného stacionáru pre viacnásobne postihnuté deti.

Najúspešnejšou fyzickou osobou – príjemkyňou sa stala Dana Hanuľová s výzvou na pomoc s finančnými nákladmi na rehabilitáciu svojej dcéry Lianky. Cez ĽudiaĽuďom.sk ste jej poslali 1562 eur.

Najviac darov získalo Fórum života, ktorého projekt poradne pre ženy a dievčatá Alexis oslovil 75 darcov. Celkovo organizácia získala 77 darov v súhrnnej výške 1590 eur.

Táto bilancia nie je úplná, mnoho príspevkov poskytli darcovia na základe výziev na ĽudiaĽuďom.sk aj mimo portál, spomeňme študentov spišskonovoveského gymnázia a ich pomoc chorému Alexikovi z Bardejova. Mnohí sa rozhodli pomôcť aj inak, nielen finančne a kontaktovali príjemcov s materiálnymi darmi. Vďaka patrí samozrejme aj im.

 

Pestrý rok

Bol to zaujímavý rok. Neustále sme sa snažili zlepšovať náš portál, pridávať nové funkcionality a naopak uberať z tých, ktoré boli priveľmi komplikované pre našich používateľov. Snažili sme sa čo najviac zjednodušiť proces darovania. A vždy čo najskôr odpovedať na všetky otázky používateľov.

Pripravili sme dve veľké súťaže s Nadáciou TA3. V prvej sme odmenili výzvy, ktoré získali najviac sympatií ľudí, v druhej sme zas zdvojnásobili jeden vyžrebovaný dar.

Okrem toho sme pripravili mnoho ďalších – či už pre návštevníkov, ktorí rozhodovali o dare od sponzora alebo naposledy pre najaktívnejšieho príjemcu, ktorý dostane aj mediálnu kampaň od našich partnerov.

Denne sme s vami v kontakte aj cez naše kontá na sociálnych sieťach, aktívne s mnohými z vás komunikujeme cez Facebook ale i Twitter. Pred polrokom sme spustili aj vlastnú blogovaciu platformu a projekt Bloguj za dobrú vec!

Začiatkom leta sme zas z webu prešli aj do ulíc. Na Námestí SNP v Bratislave sme zorganizovali Vianoce v lete s bohatým kultúrnym programom a prezentáciou dvadsiatky organizácií, našich príjemcov.

A aj v týchto dňoch intenzívne pracujeme na vylepšeniach darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Už čoskoro sa dozviete viac a veríme, že ostanete príjemne prekvapení.

 

Krásne darčeky

Krátko pred našimi prvými narodeninami sme dostali dva krásne darčeky. Tento týždeň sme na IT Gala získali jedno z dvoch ocenení v kategórii IT projekt roka 2012. Je to veľké uznanie od odbornej poroty a veľmi si ho vážime.

Rovnako milým darčekom bola pozvánka na zajtrajšie otvorenie Tréningového centra pre hendikepovaných v Banskej Bystrici a slová o tom, že sme k jeho existencii napomohli. Veríme, že kaviareň v tamojšom Priore bude mať úspech, veď ide o skutočne jedinečný projekt u nás.

Rozhodli sme sa, že malý darček, či skôr darčeky dáme pri príležitosti nášho výročia aj my. Ku každému daru, ktorý darcovia poskytnú od pondelka 1. 10. do nedele 7. 10. 2012 prispejeme symbolickým jedným eurom. Tento darček pridáme vždy k prvému daru jednotlivého darcu k danej výzve. Čiže ak niekto poskytne za týždeň viacero darov jednej výzve, pridáme sa  k prvému z nich. Ak by ale dal viacero príspevkov rôznym výzvam, dáme každej z nich.

 

Veríme, že druhý rok bude ešte lepší, ako ten minulý. Že sa nám spolu podarí pomôcť mnohým z tých, ktorí to potrebujú. Finančníci varujú, že sa na nás valí ďalšia kríza. Nech už je akákoľvek, verme, že to nebude kríza ľudskosti a solidarity.

Nech aj naďalej ĽUDIA ĽUĎOM pomáhajú!


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 59

Rehabilitácia - šanca pre Lianku naučiť sa chodiť

Naším najväčším snom je vidieť naše slniečko Lianku chodiť a rozprávať ako ostatné detičky a vďaka tomu aj viesť krajší a plnohodnotnejší život. Napriek tomu, že jej osud nedoprial chodiť a komunikovať s nami ako väčšine deťom, je pre nás darom a darom je pre nás každý jej úsmev, každé objatie. Veríme, že každý krok, každá procedúra jej stále viac a viac pomáha priblížiť sa k vytúženému snu.

Podporiť výzvu

Image 53

Alexis poradňa - poradňa pre ženy a dievčatá

Čakáš alebo poznáš ženu, ktorá čaká nečakané dieťa? Kto Ti/jej pomôže? Keď v hlave víria otázky: * Ako to mám vysvetliť svojej rodine? * Udržím si svoje zamestnanie? * Môžem chodiť ďalej do školy? * Vychovám ďalšie dieťa? * Ako to zvládnem finančne? * Kto mi pomôže v domácnosti? * Kde budem bývať, kým sa dieťa narodí? Spolu sa pokúsime nájsť najlepšie riešenie. Pomoc je zdarma a v prísnej diskrétnosti.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu