Na bicykli po Bratislave s ľadovými medveďmi

Ice Ride Day of Action in Stockholm, Sweden

Pozývame Vás na septembrovú Critical Mass, ktorá sa bude konať už tradične posledný piatok v mesiaci27. septembra 2013. Tentoraz spojila Cyklokoalícia svoje sily s Greenpeace a cyklojazda sa ponesie v mrazivom arktickom duchu. Takže oprášte svojich plyšových ľadových mackov a hor sa na bicykle!

Ak ste o Critical Mass ešte nepočuli, mali by ste vedieť, že ide o pravidelné cyklojazdy za zlepšenie podmienok pre cyklistov. Konajú sa každý mesiac vo viac ako 300 mestách po celom svete. V Bratislave sa už niekoľko rokov jazdí za viac cyklotrás a ústretový prístup k cyklistom vždy v posledný piatok v mesiaci. Každá Critical Mass má okrem toho aj svoju špeciálnu tému. Posledný septembrový piatok budeme spoločne bicyklovať za záchranu Arktídy a jazda dostala aj tematický názov – Ice Ride.

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že to, čo sa deje v Arktíde, sa nás na Slovensku netýka, nie je to pravda. Arktída významným spôsobom ovplyvňuje a stabilizuje počasie na celej severnej pologuli, teda aj u nás na Slovensku,“ hovorí koordinátorka arktickej kampane Greenpeace Slovensko Mária Horská.

Ľad v Arktíde sa v posledných desaťročiach roztápa rekordnou rýchlosťou. Veľké ropné koncerny v tom však nevidia nič iné ako príležitosť dostať sa za každú cenu k ďalším ziskom. Je to začarovaný kruh – čím viac ropy budeme spaľovať, tým rýchlejšie sa Arktída bude roztápať. Preto organizácia Greenpeace vedie už od júna minulého roka celosvetovú kampaň, ktorej cieľom je vyhlásiť Arktídu za chránené územie.

Ak by ste sa septembrovej arktickej Critical Mass – Ice Ride radi zúčastnili, ale nemáte bicykel – nezúfajte! Môžete sa zapojiť do e-aukcie na portáli ĽudiaĽuďom.sk a vydražiť si zapozičanie legendárneho skladacieho bicykla Brompton nielen na našu cyklojazdu, ale rovno na celý víkend – od piatku, 27.9. do nedele, 29.9.2013. A ak budete mať po víkende na bicykli chuť trochu si odpočinúť a prečítať si k tomu čosi tematické, odporúčame Vám zapojiť sa do e-aukcie knižného titulu Najlepší bicykel na svete, ktorú venovalo vydavateľstvo Premedia. Výťažky z e-aukcií poputujú na podporu činnosti Cyklokoalície a Greenpeace Slovensko.

SEPTEMBROVÁ CRITICAL MASS – ICE RIDE

KEDY: 27. septembra 2013 o 18:00 

KDE: Bratislava, Nám. SNP

DRESS CODE: arktická biela a modrá, no kreativite sa medze nekladú

Vítaní sú všetci – zoberte svoju rodinu, deti, kamarátov a kolegov a príďte podporiť cyklistiku v meste aj medzinárodnú kampaň za vyhlásenie Arktídy za chránené územie

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 1

GREENPEACE

Staňte sa podporovateľom Greenpeace - organizácie, ktorá je nezávislá na vláde, politických stranách, korporáciách a iných hospodárskych skupinách. Našu činnosť môžeme vykonávať jedine vďaka nezištnej podpore jednotlivcov ako ste Vy.

Podporiť výzvu

Image 1

Cyklokoalícia

Nasadnite spolu s nami na bicykel a podporte naše aktivity presadzujúce lepšie podmienky pre chodcov či cyklistov a kvalitnejší verejný priestor. Ďakujeme!

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu