Nedáte si kávičku?

Abstinujem. Opäť.  Už dva dni žiadna káva, iba zelený čaj. Mám pocit, že nevládzem. Ale viem, kto za ten pocit môže! To ten malý čertík v mojej hlave. Ten sa mi ľúbezne prihovára: „Daj si. Káva je super. Pomôže nám. Jedna malá kávička ….to je predsa nič. To ani nie je hriech. Neublíži ti. Daj si, bude nám opäť fajn. “

Odolávam.

Je to hra. Hra mojich dvoch beťárov. Anjel vraví: „vydrž, budeš na seba taká hrdá“ a čertisko len núka a pokúša…Povedala som si, že skúsim očistu. Telo je v pohode, len ten čert keby ma stále nedráždil!

Kolegyňa si zalieva zrnkovú kávu, s úsmevom a chuťou popíja a tvári sa blažene. Aspoň ja ju tak vidím. Čistá provokácia. Vôňa sa šíri kanceláriou a ja bojujem. A odolávam. Veľmi ťažko. Ale vydržím. Dala som si záväzok. Kávu piť nebudem aspoň mesiac…Na čiernu tekutinu mám chuť často. Keď ráno prídem do práce a zapnem počítač, po obede, keď sa mám opäť v práci „rozbehnúť“, doma, keď čítam… Ale ja vydržím. Odolám. Presviedčam samu seba.

Ale už teraz viem, kedy neodolám. Prvého októbra je deň D, kedy zhreším. A veľmi sa teším. :) Budem si v Banskej Bystrici popíjať tú najlepšiu kávu na svete.

Lebo bude uvarená s láskou.

Lebo budem v úžasnom prostredí.

Lebo budem so skvelými ľuďmi.

Lebo budem šťastná.

Prvého októbra otvára Prístav nádeje, o.z. svoje Tréningové centrum. Osoby s ťažkým zdravotným postihnutím budú ponúkať kávičku, čaj a koláče. Budeme si môcť posedieť a poklábosiť, prečítať si fajn knižku….budujú vlastne taký malý raj. Knižnica spojená s kaviarničkou a cukrárňou, skvelí ľudia a príjemná atmosféra…. to bude také malé nebo.

Hoci malými krôčikmi, predsa len zdolávajú polená, ktoré im hádžu pod nohy úrady. Zháňajú peniažky (aj cez náš portál ĽudiaĽuďom.sk), zariadenie a učia sa na skúšku z „hygieny“. Viem, že ju ustoja a  budú sa môcť naplno realizovať a  rozdávať radosť a šťastie. A Marcela Václavková Konrádová, ktorá stojí za Prístavom nádeje, bude aspoň na malilinkú chvíľku spokojne sedieť a oddychovať. Lebo už o deň-dva si isto nájde niečo nové, čomu bude venovať celý svoj čas a energiu… Pretože, a toto vám na ňu nabonzujem, ona nevie pokojne obsedieť. Macka je taká nekonečná kopa energie a odhodlania. Také šidlo :)

Realizuje sa skvelá myšlienka a sen o tréningovom centre a pomôcť môžeme aj my tým, že podporíme túto výzvu.


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu