Nežiadam peniaze, chcem prácu

Medzi výzvami na našom portáli ĽudiaĽuďom.sk sa objavila nová, čakajúca na schválenie. Taká iná. A vlastne „zlá“. Nespĺňa pravidlá portálu a teda nemôže byť u nás publikovaná.

ALE!

Veľmi ma zaujala, prinútila ma zastaviť sa v strede pracovného dňa.

Martin, človek s viacerými diagnózami opisuje, ako veľmi ťažko sa mu žije. No nezúfa si. Nevzdáva to. Nežiada nás ani našich darcov o finančnú výpomoc. Žiada o prácu. Chce si na svoje živobytie a lieky zarobiť sám. Chce prácu, chce príležitosť, aby sa mohol a vedel sám o seba postarať.

Neschádzal mi z mysle celý deň. A tak som mu napísala. A požiadala ho o súhlas s týmto blogom a so zverejnením jeho výzvy (celé znenie aj s kontaktmi naňho nájdete nižšie). Odpovedal mi v priebehu pár hodín: Všimol som si, že nikto z prijímateľov nežiadal prácu, ale iba peniaze, takže budem asi prvý, kto bude chcieť prácu, aby si za ňu zarobil peniaze. Povedal som si, že to skúsim aj tak, veď za pokus nič nedám a keď nič neskúsim, tak sa nič nedozviem. Konal som podľa príslovia “Topiaci sa aj slamky chytá”, lebo tú dlhodobú prácu, aby som za ňu pravidelne mesačne dostával mzdu, naozaj naliehavo potrebujem. Som si vedomý toho, že ak po takmer dvoch rokoch nezamestnanosti prestanem veriť, že sa mi predsa len podarí nájsť vhodnú prácu, tak podľahnem beznádeji, zúfalstvu. Ale to nechcem, chcem ďalej bojovať s mojou nepriaznivou sociálnou a finančnou situáciou a hľadať si dlhodobú prácu!“

A tak v jeho mene oslovujem Vás, milí čitatelia. Ak viete Martinovi pomôcť, kontaktujte ho. Alebo aspoň tento blog zdieľajte a upozornite naň svojich známych. Snáď sa nájde niekto, kto dá Martinovi príležitosť ukázať, čo v ňom je.

Martin, veľmi silno držím palce, aby ste si našli prácu a boli sebestačný.

Verím, že sa Vám to podarí!

 

PROSÍM O NÁJDENIE VHODNEJPRÁCE PRE MŇA, ABY SOM MAL Z ČOHO DÔSTOJNE ŽIŤ

 

PROSÍM O NÁJDENIE VHODNEJ PRÁCE PRE MŇA, ABY SOM MAL Z ČOHO ŽIŤ, LEBO SOM NEZAMESTNANÝ CELIATIK SO SARKOIDÓZOU DÝCHACIEHO ÚSTROJENSTVA.

Dobrý deň.
Sociálnou poisťovňou som bol uznaný za čiastočného invalidného dôchodcu pre sarkoidózu môjho dýchacieho ústrojenstva. Zároveň som ťažko zdravotne postihnutý občan pre moju celiakiu, evidovaný aj ako nezamestnaný na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Trenčíne. Som členom Slovenskej spoločnosti celiatikov so sídlom v Piešťanoch a informácie je možné nájsť na internetovej stránke www.celiakpn.sk. Pravidelne si na liečenie týchto mojich chorôb musím cez recept kupovať lieky, aj kortikoidy, a tiež bezlepkové potraviny na doživotnú bezlepkovú diétu z môjho invalidného dôchodku, čo je 215,90 eúr. Príspevok na diétne stravovanie dostávam v sume 36,77 eúr. Väčšina bezlepkových potravín je pre mňa drahá, ale chcel by mať pestrú stravu v súlade s mojimi chorobami. Pritom od jari roku 2009 mi dlží bývalý zamestnávateľ Bonas Slovakia z Trenčína moju mzdu a odstupné v sume približne 1460,- eúr. Hoci bol v tejto veci vydaný Platobný rozkaz, vec zatiaľ skončila u súdneho exekútora a nehýba sa smerom ku spravodlivosti, lebo na tie peniaze mám právo, chýbajú mi, keďže mi takto vznikli dlhy.
Pre toto všetko Vás veľmi naliehavo prosím o pomoc vo forme nájdenia dlhodobej práce, aspoň na čiastočný pracovný úväzok, ktorá by bola celkovo vhodná pre mňa. Kto by ma mohol a chcel dlhodobo zamestnať aspoň po 5-ich až 6-ich hodinách denne v pondelky až piatky na pracovnú zmluvu, tak ten človek si môže prečítať môj pracovný životopis na internetovej stránke www.kariera.sk/cv/74436/. Pracovať by som mohol začať čo najskôr. Najradšej by som pracoval v Trenčíne alebo v jeho okolí do 50 km, prípadne do 80 km od Trenčína, napr. ako vrátnik, informátor, administratívny pracovník, referent, zadávať údaje do počítača, písať texty na počítači strojopisom, inštalovať operačné systémy Windows a Linux na počítač, upravovať a spracovať videá a fotky na počítači. Chcem si peniaze sám zarobiť svojou prácou, nie pýtať si ich od ľudí. Veľmi Vás prosím len o to, aby ma niekto, kto môže, aby ma zamestnal a za moju prácu mi pravidelne mesačne dával dohodnutú mzdu, aby som konečne mohol začať dôstojne žiť.
So želaním všetkého len dobrého Vás úprimne zdraví
Mgr. Martin Machara

0949291028

martin.machara@zoho.com

 

 

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu