Niekoľkonásobná radosť

Iste už viete, že portál ludialudom.sk rozbehol charitatívne aukcie na podporu jednotlivých výziev. Do aukcií sa môže zapojiť každý ako dražiteľ a vydražiť si predmet, ktorý ho oslovil. Rovnako tak môže každý do aukcie ponúknuť nejaký predmet, zážitok alebo službu a celú sumu z dražby venovať niektorej výzve, ktorú si sám určí. Samotní príjemcovia získali od portálu ďalšiu príležitosť, ako aktívne pracovať so svojou výzvou a zbierať peniaze na jej naplnenie. Stačí  osloviť niekoho zo svojej rodiny či okolia, aby pridal do aukcie predmet, zážitok alebo službu, a celú vydraženú sumu venoval na podporu práve ich výzvy.

Tak som sa do aukcie zapojila aj ja. Našla som si tú, ktorá ma veľmi zaujala a ktorú som chcela vyhrať. Prihodila som sumu a čakala. Po nejakom čase prišiel mail, že ma prebili. Niekto dal vyššiu ponuku. Keď som kontrolovala stav na stránke aukcie.ludialudom.sk, zistila som, že aj dražiteľa, čo prebil mňa už niekto tromfol. Nejaký anonym, predstavte si! Tak si hovorím, že prihodím ešte pred koncom aukcie, nech už som posledná a vyhrám :)

Čo ale čert nechcel, na koniec aukcie som pozabudla. Spamätala som sa až keď mi prišiel mail, že zvíťazil niekto iný. Och! Som ja ale hlava deravá, vravím si (dnes už je to fičúrsky vymyslené – dve hodiny pred koncom aukcie dostane mail každý, kto sa do aukcie zapojil. Niečo v zmysle „bacha, bacha, zábudlivec, končí aukcia, ktorú si chcel vyhrať!“ – len trošku inými slovami). Posťažovala som sa kolegovi, čo sa mi stalo a on na to, že vyhral on sám (len si to predstavte, to anonymné víťazné podanie bol jeho!), a že aukciu so mnou vykšeftuje, keď tak veľmi smútim. No nekúp to! Dohodli sme sa a nakoniec som do archeologického múzea v zasneženej a kalamitou zmietanej Bratislave išla ja.

Poviem vám, bol to zážitok – môcť si pozrieť a dotknúť sa (!) nádob, hrncov, zbraní, pracovných pomôcok a ozdôb ľudí zo staroveku a stredoveku, ktoré nie sú vystavované. A ten pocit, že vidím niečo, čo bežný návštevník múzea nie! Ha! Bola som vo svojom živle! Prehliadkou ma sprevádzali pán a pani docenti z múzea a stálo to za to. Okrem iného som sa podozvedala, ako to funguje, keď si múzeá požičiavajú exponáty na výstavy (aj do iných štátov), ako riešia situáciu, keď sa im nedajbože nejaká „hlinená miska“ rozbije a čo ma najviac potešilo – dozvedela som sa odpoveď na otázku, ktorú nosím v hlave už z mojich detských čias. Keď som ešte ako dieťa pozerala rozprávky a filmy, kde sa strieľalo guľami z dela, vždy ma zaujímalo, ako je možné, že ich majú stále dosť. A teraz to už viem! Oni si ich po bitke nielenže dovyrábali, ale tie vystrelené gule po lúkach aj zbierali! Trvalo skoro tridsať rokov, kým som získala odpoveď na moju detskú otázku! A museli prísť aukcie na  ľudiaľudom.sk, aby som sa k nej prepracovala. Úžasné! Mám pocit, že práve z tohoto odhalenia malo moje detské JA najväčšiu radosť :D

Vyše hodinová obhliadka utiekla ako voda a hoci mali moji sprievodcovia už po pracovnej dobe, pozvali ma na čaj a ešte hodnú chvíľu sme sedeli, smiali sa a klábosili v ich pracovni. A k čaju sme chrúmali čokoládové dukátky, ktoré sa vešajú na vianočný stromček.

Z prehliadky som odchádzala taká nadšená, že mi vôbec neprekážalo, keď ma cestou domov na prechode pre chodcov „osprchovala“ snehovou kašou audina, ktorej majiteľ sa veľmi veľmi ponáhľal domov na večeru. Ja som prišla domov celá mokrá a špinavá, doslova v slanom náleve a … bolo mi to jedno! Videla som niečo nevšedné, dozvedela sa niečo dávno chcené a navyše celá suma z dražby pomohla dobrej veci. Moja radosť bola niekoľkonásobná!

 

A aj keď dnes na portáli takúto aukciu už nenájdete, je tam kopec iných, ktoré stoja za to. Každý si nájde to svoje. Pre otca, manžela, brata či priateľa môžete vydražiť domácu pálenku. Žene môžete vyznať lásku na Valentína alebo ju potešiť na MDŽ šperkovnicou, mladá slečna ocení CDčka a tričko s podpisom Kristíny a synátorovi k novému notebooku, čo dostal na Ježiška, môžete výhodne dokúpiť Licenciu ESET alebo mu spravíte radosť parádnymi hodinkami SWATCH.

Nielenže potešíte darčekom seba alebo svojich blízkych, ale celá suma z dražby je pripísaná konkrétnej výzve, ktorú pri aukcii vidíte. Viete si overiť, že Vaše peniaze do posledného centu poputujú tým, čo pomoc potrebujú a rovnako oni vedia, že z danej aukcie získajú celú sumu. Portál ľudiaľudom.sk je totiž úplne transparentný a bez akýchkoľvek poplatkov.

A nezabudnite, že keď dražíte, pomáhate!


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 41

Pomoc pre Tomáška a Miška.

Prosba o finnančnú pomoc pre Tomáška a Miška na vytvorenie bezbariérového prístupu do bytu.

Podporiť výzvu

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 4

CHCEME BEŽKAŤ S OSTATNÝMI DEŤMI

Voláme sa Alex a Erik. Sme usmiati chlapci vo veku 2 roky 5 mesiacov. A predsa je tu háčik. Ostatné deti utekajú za loptou a my sa len pozeráme. Naše nôžky nás kôli diagnóze Detská mozgová obrna-spastická diparéza neposlúchajú. Väčšinou sa presúvame po štvornopžky no vďaka každodennému cvičeniu dokážeme stáť s oporou. Máme veľkú šancu naučiť sa chodiť, no nesmieme strácať čas, aby sa naše šľachy a svaly neskrátili ešte viac ako doteraz. K nácviku rovnováhy by nám pomohla intenzívna neurorehabilitácia v ADELI centre v Piešťanoch, ktoré má veľmi dobré referencie v rámci Európy. Intenzívna dvojtýždenná rehabilitácia však stojí pre jedno dieťa ticíce EUR a my sme dvaja :o/ Pre mladú rodinu s 3 malými deťmi je to však príliš veľká suma. Vďaka sponzorom a celej rodine sa nám podarilo zozbierať prevažnú časť financií, no stále nám ešte chýbajú stovky EUR , aby sme si naozaj mohli splniť sen a dostať sa do tohto centra a snáď aj s Vašou pomocou prísť do vytúženého CIEĽA.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu